Így forgatják az Old Spice reklámokat

Legnagyobb megdöbbenésünkre a Wieden+Kennedy nem zöld fal előtt, számítógépes utómunkával csinálja a videókat.

Manapság hajlamosak lettünk feltételezni minden vizuális trükkökkel operáló reklámfilmről, hogy valahol egy stúdió mélyén, zöld háttér előtt forgatták, és minden mást a számítógépre bíztak. Főleg, hogy mostanra gyakorlatilag olcsóbb a CGI, mint felépíteni egy bonyolult forgatási helyszínt. Eddig az Old Spice kellemesen elmebeteg kreációiról is ezt gondoltuk - de felkerült a netre egy videó a 2010-es "Smell like a Man, Man" kampány első videójának a forgatásáról. Ezen pedig jól látszik, hogy Tom Kuntz rendező tényleg egyetlen vágás nélkül forgatta le a szpotot. Valószínűleg a Wieden+Kennedy és az Old Spice nagylelkűségén múlt a dolog - ugyanis három napra volt szükség a forgatáshoz.

A Craig Allen és Eric Kallman által írt reklámban egyetlen számítógépes trükk van: a gyémántos jelenethez külön filmezték le Isaiah Mustafa kezét, és az Old Spice flakont is utólag varázsolták bele. 

Bónuszként még egy így készült videó a kampány 2011-es, harmadik kiadásából. Az itt is elképesztő díszletek mellett ami feltűnő, hogy Isaiah Mustafa mi mindent visel el 30 másodperc alatt.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat