Így nézett ki a 2015-ös év a Facebookon

Párizs, azonos neműek házassága, Game of Thrones és Star Wars VII.

Napra pontosan 3 hét van hátra az évből, és ahogy azt a régi Híradókból is megtudhattuk, a legizgalmasabb dolog az év végében a visszatekintő-összefoglaló-évösszegző anyagok.

A Twitter már elkészült vele, most a Facebookon volt a sor. A Facebook egyébként minden nap oda-odaszúr a nosztalgikus önérzetünknek az On this day funkcióval, de most egyben megnézhetjük, hogy milyen események indítottak globális párbeszédet a felhasználók közt, mi jött szembe velünk két-három posztonként, és hogy miről szólt gyakorlatilag idén globális szinten a Facebook-meta.

 • január: Iszlamista fegyveresek lemészároltak 12 karikaturistát és szerkesztőségi tagot a Charlie Hebdo párizsi irodájában.
 • február: A fél világot megosztotta, az arany-fehér, vagy kék-fekete ruha esete, ami azóta végül is tisztázásra került.
 • február: Birdman? Amerikai mesterlövész? Whiplash? Kódjátszma? A február vége az Oscar-gála nyerteseiről és veszteseiről szólt.
 • április: Rég nem tapasztalt erősségű földrengés rázta meg Nepált, amit ezután rég nem látott globális összefogás követett az emberek részéről.
 • április: Zavargások törtek ki Baltimore-ban, miután a rendőri intézkedés során meghalt egy afro-amerikai fiatal, ami még jobban feltüzelte a kedélyeket az Egyesült Államokban, és még nagyobb támogatottságot kapott a Black Lives Matter mozgalom.
 • május: Írország szivárványba borult, miután megszavazták az azonos neműek házasságát engedélyező törvényt. Júniusban ugyanígy tett az USA is.
 • június: Látványosra duzzadt a görög válság, aminek majdnem az lett a vége, hogy Görögország kiugrik és az eurozónát is magával rántja.
 • július: Bruce Jenner, mostantól Caitlyn Jennerként, és erős független nőként keresi a kenyerét.
 • szeptember: Sosem látott méretű menekültáradat érkezett Európába az Iszlám Állam és szíriai háborúk következtében.
 • szeptember: Felfedeztük Naprendszerünk legkisebb és legutolsó tagját: megismerkedhettünk közelebbről a Plutóval.
 • október: Megérkeztünk 2015 egyik ikonikus napjára, egészen pontosan oda, ahova Marty és Doki is a Vissza a jövőbe 2-ben.
 • november: Ismét terrorista támadás rázta meg Párizst, ezúttal egy nagyobb volumenű támadássorozat keretein belül gyilkoltak meg több mint 100 embert a merénylők.

2015-ben nagyon pörögtek a filmes rebootok is. Népszerű topic volt a Mad Max, a Jurassic World, gyakorlatilag egy hónapja minden a Star Wars VII-ről, Paul Walker halála kapcsán nagyobb figyelmet kapott a Fast & Furious 7, és megjött a várva várt Avengers: Age of Ultron is. Sorozatok szintjén a legtöbbet emlegetett beszédtéma többek közt, Jon Snow halála/nem halála miatt (meg csak úgy) a Game of Thrones, majd a Walking Dead, a The Daily Show, és az SNL volt.

Előadók közül Ed Sheeran, Taylor Swift, Kanye West, sportolók közül pedig Floyd Mayweather Jr., Manny Pacquiao, Ronda Rousey, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo szerepelt a legtöbbet a News Feedekben.

Ha valaki esetleg tovább nézelődne az év legnagyobb figyelmet generáló eseményei között, az itt megteheti.

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat