Így olvasszunk össze egy mozis univerzumot a sajátunkkal

Ügyesen használják ki az új Ridley Scott film körüli hype-ot.

Október elején jelenik meg Ridley Scott, The Martian című filmje, de már most elég nagy a felhajtás körülötte. A hypehullám egyik legérdekesebb hozadéka, a filmben felbukkanó, fikcionális expedíciócsapat, az ARES III beolvadása a valós popkultúrába.

Készültek már realisztikus vlog bejegyzések az egyik főszereplő, Mark Watney (Matt Damon) karakterével, láthattunk footage-eket a 10 napos izolációs szimuláció utáni pszichológiai felmérésről, de még korunk tudománypápáját, Neil deGrasse Tysont is berántották egy Ares III promófilmre.

Most pedig megjött az első branded contet is, ugyanis az új ízelítőben Matt Damon Under Armour felszerelésben végigedz egy inspiratív szövegekkel aláfestett montázst.

A filmes branded kontent nem új műfaj, múltkor például a hirdetési felületként is funkcionáló, Bond filmek híres termékelhelyezéseit gyűjtöttük össze.

Ridley Scott RSA Film nevű, filmes és reklámprodukciós cége és a Wild Card mozireklámügynökség elindított tavaly egy marketing shopot 3AM név alatt, abból a célból, hogy a filmkészítők, a stúdiók és a brandek együttműködve, integrált kampányokat és tartalmakat készíthessenek filmjeikhez, amit még a készítés korai szakaszaiban felhasználhatnak pormóciós célokból.

A 3AM kreatív direktora szerint a filmekhez kapcsolt ilyen jellegű tartalmak területe igencsak sok, feltérképezetlen potenciált rejt magában.

„Azt kérdeztük magunktól, hogy milyen lenne, ha az Apollo és a Merkúr-éra asztronautáit összehoznánk a popkultúrával és a mai világ rendkívül összeköttetett social media kultúrájával. Ennek eredményeként láthatunk Periscope-szerű média feedet, élő közvetítést a Földtől való búcsúzásról és természetesen márkákat, akik az űrhajósokat szponzorálják”.

A 3AM ezután felkereste az Under Armour ügynökségét, a Cannes Grand Prix nyertes Droga5-ot, akik szívesen működtek együtt a csapattal.  

Az Under Armour mindig is kereste a lehetőségeket az atletikus teljesítmény és az innováció bemutatására. „Egy asztronauta bekapcsolása egy Under Armour kampányba mindkét fél számára kamatozó kollaborációt jelenthet” – mondta el Nick Phelps, a Droga5 Global Alliance Directora – „Az Under Armour nem egy kiugró elem a film fikcionális világában, hanem inkább valóságosabbá és hitelesebbl teszi azt”.

Az együttműködés előrelépést jelenthet a szegmensben, ugyanis a brandek lehetőséget kapnának a hőn áhított, eredeti, minőségi tartalom előállítására, a film pedig eljuthat a brandeken keresztül olyan rétegekhez is, akikhez amúgy nem tudna. És természetesen sok pénzt is hozhatna a házhoz.

Erre mondják azt, hogy win-win.

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat