Így tolja előre a digitális szegmenst a mobil applikáció

Szép, színes táblázatokkal elmagyarázva.

Az emberek egyre több időt töltenek digitális média fogyasztásával, és ennek fő mozgatórugói, a mobilos applikációk – derül ki a Forrester és a comScore kimutatásából.

Az elmúlt két év alatt a digitális média használata 49%-kal, a mobilos applikációké több mint 90%-kal, illetve magukkal az applikációkkal eltöltött idő pedig 85%-kal nőtt.

  1. Egyre többet appolunk

Az okostelefonozás átlagosan háromból két percet birtokol a digitális térben töltött időnkből – és ezt nagyrészt appozással töltjük. Ez manapság úgy néz ki, hogy míg 2013-ban csak a digitális időnk 42%-át töltöttük appokkal, mostanra már az 54%-át.

  1. Még mindig a Facebook a nyerő

Tudtátok-e, hogy az app-időnk 60%-át kommunikációs, illetve média applikációkkal töltjük? Nyílván igen, mert mindenki egésznap a telefonjáról Facebookozik, vagy Messengerezik. Ez a top10 applikáció mostanában – milliós látógatói számban kifejezve.

  1. Tablet – telefon? Telefon – tablet?

Erősen lesarkítva: fiatalok = telefon, idősebbek = tablet.

(átlagos havi óraszám applikációnként korosztályokra lebontva) 

  1. Ők a legnépszerűbbek a fiatalok körében

A 18-24-es korosztály legkedveltebb kategóriája egész egyszerűen, a közösségi oldalak #personalbranding. A Snapchat még mindig ott mozog az élmezőny körül, viszont egyre jobban jön fel például a Timehop is, ami nagyjából olyan, mint a Facebook Memories funkciója, tehát megmutatja, hogy ki-mit csinált az adott időpontban egy-két évvel azelőtt. #nosztalgia

via Digiday (grafikonok: Digiday, comScore, Forrester)

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat