Így trollkodják szét a divatszakmát a Zoolander 2 marketingesei

Egy újabb ötletes, filmes natív kampány. 

Emlékeztek még Derek Zoolanderre és a híres Blue Steel tekintetére? Nem? Hát most majd fogtok.

A szatirikus, ironikus, de mégis szerethető 2001-es Zoolander ugyanis idén folytatást kap, amihez egy egészen indokolatlanul nagyszabásúnak tűnő, de annál viccesebb, szatirikus, ironikus, mégis szerethető marketingkampány is társult.

Az egész 2015 márciusában kezdődött, amikor is a Párizsi Divathét alatt, a Valentino őszi kollekcióját bemutató rendezvény végén két divatikon jelent meg váratlanul a catwalkon: Derek Zoolander és Hansel McDonald, azaz Ben Stiller és Owen Wilson. Ez nem csak egy humoros, retrospektív mutatvány volt, hanem az idén február 12-én mozikba kerülő folytatás első, hivatalos bejelentése is.

Aztán nemrég, még az év elején előrukkoltak egy mini-filmes Fiat együttműködéssel is, amit a Golden Globe díjátadó alatt mutattak be. Az egyperces videóban Derek Zoolander, egy közlekedési lámpa kamerájával fényképezteti le magát sokszor, egy Fiat 500X-ben csücsörögve.

Érzitek már? Megint egyre jobban integrálódik egy filmes karakter a valós világunkkal. Nézzük például ezt a friss, prerollként is tökéletesen funkcionáló, fiktív parfüm hirdetést, a Zoolander No.2-t. 

Ami viszont elképesztő, hogy néhány napja még a Vogue címlapjára is felkerült mindenki kedvenc, bárgyú, férfi szupermodellje. Mármint teljesen komolyan. Tényleg a címlapon van.

Ez az egész azért vicces, mert a Zoolander, a maga sajátos hangnemében tényleg élesen és ironikusan „kritizálja” a divatszakmát, úgy, hogy gyakorlatilag teljesen benne él, szóval igen, elég meta.

Az előzetes alapján amúgy a Zoolander 2 nagyobb blődség lesz, mint az első rész, de a szemöldök nélküli Benedict Cumberbatch valami azt súgja, hogy muszáj lesz ezt is végigszenvedni moziban. 

Február 12-ig viszont még minden bizonnyal fogunk hallani róluk.

via Adweek, Creativity

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat