Ilyen logókkal indultak el híres tech-cégek

Minden kezdet nehéz.

Ma már szinte álmunkból felkeltve is le tudnánk rajzolni egyes óriáscégek logóját, annyira sokat találkozunk velük. Egy jó logónak pontosan ez a dolga. Azonban a legnagyobbaknak is el kellett indulnia valahonnan és bizony az első próbálkozások nem minden esetben állták ki az idő és a változó trendek próbáját.

A Business Insider összeszedett néhány, ma már talán mosolygásra is okot adó példát, nézzük miből lett a (logó)cserebogár.

Apple

Mindössze egy évig használták ezt a fametszetre emlékeztető jelenetet Newtonnal és a híres almájával, utána gyorsan váltottak az ikonikus, színes csíkos almára. Külön érdekesség, hogy a cég nevének semmi köze a lent látható jelenethez, Steve Jobs egy fura gyümölcsdiétája után állt elő a névötlettel.

Sony

Ez még elég futurisztikusnak tűnhetett 1958-ban, de aztán más fordulatokat vett az idő és a dizájn kereke.

Amazon

Ez a logó egészen 2000-ig élt, annak ellenére, hogy még a profilváltás előtt sem volt köszönőviszonyban a könyvekkel, aminek az eladásával foglalkoztak. És elég ormótlan is szegény.

Best Buy

A cég 96-ban indult „Sound of Music” névvel. A  CD-re hajazó logó pont annyira tűnik porosnak, mint maga a CD formátum. Haladjunk.

 

Xerox

Talán már nem tartjuk őket a számon a legfontosabbak között, de elvitathatatlanul voltak úttörő érdemeik. Ha még soha nem találkoztunk volna a névvel, valószínűleg egyből rávágnánk, hogy felnőttfilmekben utaznak. Teljesen indokolt volt a változtatás.

Nintendo

A Nintendo egészen más játékokkal foglalkozott mielőtt megjelentek az első konzolok, méghozzá kártyák gyártásával. Az 1950 és 1960 között használt logójuk ennek az emlékét őrzi.

Logitech

A legtöbb listán szereplő logó első próbálkozás, a Logitech esetében ez a harmadik. A nehezen értelmezhető ábrahalom a jelenleg használt előzménye, de egy szóval sem mondtuk, hogy az aktuális valami csodálatos lenne.

Microsoft

Az üdítő kivétel. A rengeteg arculatváltáson átesett cég 1980-tól 82-ig használt logója a mai szemmel is értékelhető. Persze nem találkozik a friss elvárásokkal, de ez nem is feladata egy több, mint 30 éves dizájnnak.

Wikipedia

A világ egyik leghasznosabb oldala több, mint 15 éve lát el minket nélkülözhetetlen és felesleges információkkal, de ehhez a borzalomhoz kár lenne kommentárt fűzni. Régebben sem ezért szerettük a Wikipédiát.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat