Ingyen reklámot kapott a Coca-Cola, pedig a Pepsi volt a hivatalos támogató

Bár az idei Oscar-díj átadó hivatalos üdítőitala a Pepsi volt, Ellen DeGeneres pizzáinak hála a Coca Cola is kapott egy kis reklámot a világ legdrágább televíziós eseményén. 

A Coca-Cola hét éven keresztül hirdetett az Oscar-gálán, de idén úgy döntöttek, távol maradnak az eseménytől, így a Pepsié lett a megtiszteltetés. (2009 és 2013 közt 41,5 millió dollárt költöttek a Coca-Cola-nál az Oscaron való hirdetésre, most megunták.) A PepsiCo nagy lelkesen készített egy "Mini Hollywood" című videót, melyben megelevenedik a filmstúdiók állandó zsongása, a forgatás varázsa és a legalapvetőbb mozgóképes témák, miközben az icipici kólás dobozok is népszerűsödnek.  

Sőt, együttműködési megállapodást kötöttek az Unileverrel, így ők futtatták a Lipton reklámját is, ami mellékesen a Disney új filmjével, a Muppets Most Wanted-dal áll keresztpromócióban.

Az előkészületek után végre elérkezett az Oscar-díj átadó estéje, melyet az ABC csatornán az Egyesült Államokban bárki könnyedén nyomon követhetett. A gála reklámblokkjai alatt természetesen a hivatalos, maguknak reklámidőt vásárolt márkák jelentek meg, tehát nem ekkor rondított bele a Pepsi dolgába a Coca-Cola.

A bajt az ABC csatorna fejére maga az est háziasszonya, Ellen DeGeneres hozta. A komika úgy döntött, hogy a lapos, előre megírt poénoktól befáradt estet pizzarendeléssel teszi érdekesebbé. (Ezt az ötletét azzal magyarázta, hogy a hírességek biztos nagyon unják már az egészet, és éhesek is.) Az ételt a Big Mama's & Papa's étteremből rendelte, nem gondolva arra, hogy ez a cég már hosszú évek óta a Coca-Cola támogatottja. Miután a futár megérkezett a pizzákkal hosszú, kínos perceken át követhettük nyomon, ahogy Ellen ennivalóval tukmálja Brangelinát és másokat, miközben premier plánból veszi a kamera a dobozokon elhelyezett Coca-Cola logókat.

Az ABC-nél most bizonyára sokaknak fő a feje, mindenesetre azt ígérték, kivizsgálják, hogy történhetett az eset. (Például úgy, hogy senki nem vetett egyetlen pillantást sem a dobozokra a műsor előtt.) Egyébként a bakira sem az ABC, sem a Pepsi szóvivője nem volt hajlandó reagálni, nem úgy a Coca-Cola-é:

"A Big Mama's & Papa's hosszú ideje a Coca-Cola vásárlója. Nagyon meglepődtünk és örültünk, amikor vasárnap este feltűntek a képernyőn. Nagyon jó munkát végeztek abban, hogy egy kis extra mókát és izgatottságot csempésszenek a műsorba" - nyilatkozta.

A közösségi médiában a zavarba ejtő eset után a Coca-Cola 4978 olyan említést kapott, melyben az Oscar-díjjal kapcsolatban áll, míg a Pepsi ennél csak alig többet, 5018-at. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat