Instagram hotel – már ilyen is van!

Ausztráliában alakították ki a világ első Instagram hoteljét, ahol minden vendég kiteheti a falra egy ott készült „selfie”-jét, a 10 000-nél több követőt számláló Instagram felhasználók pedig ingyen éjszakát kapnak. 

Az ausztráliai Sydney-ben található HOTEL 1888 arról az évről kapta a nevét, amikor Eastman Kodak cége piacra dobta az első Kodak kamerát, amely a fotó-történelem egyik legnagyobb sikere. Természetesen nem véletlen a névválasztás, ez a hotel minden korábbinál jobban igyekszik összekapcsolni az utazást a fényképezéssel. Itt ugyanis minden a népszerű Instagram-ról szól. A recepción óriási digitális képkeret van kifüggesztve, melyben a vendégek „selfie”-jei ismétlődnek, valamint azok a képek, amiket a hotelben lőttek. Maga a pult is úgy van kialakítva, hogy a betévedő Instagram-függő turisták képtelenek legyenek megállni a tükörbe fényképezést. Azok a vendégek, akik több, mint 10 ezer követővel rendelkeznek az Instagram-on, jogosultak egy ingyen éjszakára. Nem is árt összegyűjteni ennyi embert, mert a szálloda legolcsóbb szobájában is valamivel több, mint 30 ezer forintért hajthatjuk álomra a fejünket.

Az ötszintes, eklektikus, trendi és stílusos hotel felújítására az elmúlt két évben 19 millió angol fontot fordítottak, ami körülbelül 6,5 milliárd forintnak felel meg. A HOTEL 1888 korábban gyapjúraktárként funkcionált, így érthető, hogy sok pénzt költöttek rá. A luxushotelnek 90 szobája van, ezekből az egyik a tetőtérből lett kialakítva, egy igazi penthouse apartman. Kínosan ügyeltek arra is, hogy a szálloda minden egyes belsőterének olyan impozáns külsőt adjanak, amelyet nem lehet nem lefényképezni. Paul Fischman a 8Hotels Group vezérigazgatója a Daily Mail-nek elmondta: „Mindig erős volt az összefonódás az utazás és a fényképezés között. De a social media és az Instagram megérkezésével a fotó megosztás még fontosabbá vált az utazók számára. Az emberek már nem csak szép helyeken szeretnék tölteni az idejüket, hanem szeretnék ezeket a pillanatokat megörökíteni és megosztani a barátaikkal, épp úgy, ahogy azok történtek.”

A szálloda minden szobájában van egy iPad, aminek segítségével szobaszerviz hívható, de a klímát is ezzel lehet állítgatni. A HOTEL 1888-ban készült, Instagram-ra feltöltött fotók között minden hónapban versenyt rendeznek, a nyertes fénykép készítője ingyen éjszakát kap. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat