Instant tésztával a legfurább álomért

A legrosszabb albérletes kaja is lehet a siker titka.

Ha az instant tésztás levesekre gondolunk, sok minden eszünkbe juthat a kollégiumi hétköznapoktól, az elkeseredett hóvégi spájzban kutatásig, de biztos nem vágnánk rá, hogy a „bajnokok reggelije”. Ez a fogás, valahogy okkal került az egyetemes gasztrokultúra legsötétebb perifériájára, még ha rengeteg más „szemétkajához” hasonlóan, meg is van a saját rajongótábora.

Ezzel teljesen tisztában van az angol Pot Noodle márka is, ami a legutóbbi reklámjával igyekszik szembemenni a kialakult sztereotípiákkal és megmutatni, hogy a poharas instant tészta is segíthet elérni az álmainkat. Legalábbis majdnem.

A szpotban egy tipikus liverpooli kamasz srác lelkes felkészülését követhetjük végéig egy percbe sűrítve, ahogy az étel elkészítésén megspórolt időt is a kemény edzésnek szenteli. Valahogy az elején már kicsit gyanús az egész, mert érezzük, hogy ezt senki nem gondolhatta komolyan.

Aztán jön a csavar.

A remek önironikus reklám hamar virális szenzáció lett Angliában és azon kívül is. Annyira, hogy a főszereplő 17 éves Michael Moran élőben is magára ölthette a csinos zöld szerelést egy, a helyi O2 Arena-ban rendezett profi boxmérközésen.

via boingboing

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat