Intelligens hirdetőtábla mutogat a British Airways gépeire

London két pontján szereltek fel olyan intelligens hirdetőtáblákat, amelyeken gyerekek mutatnak rá a BA gépeire, valahányszor egy elhalad fölöttük. Azt is kiírják, honnan hová tart az adott járat.

Az új technológiával felszerelt kreatív hirdetőtáblákat London két repülőgépektől hemzsegő pontján állították fel. Az interaktív plakátokon egy kisfiú és egy kislány elevenedik meg, valahányszor egy BA gép száll el fölöttük. Ha ilyen repülő érkezik, felkelnek, és mutatóujjukat feltartva követik, míg „le nem sétálnak” a képernyőről. A különleges marketing akció a British Airways Magic of Flying kampányának szerves része, melynek célja, hogy az emberek ismét felfedezzék, mekkora élmény a levegőbe emelkedve, felhők között utazni, pláne gyermekfejjel.

A kampányt az Ogilvy reklámügynökség kreatívjai ötlötték ki. A két tábla speciális érzékelőkkel van ellátva, így csak a British Airways gépeire aktiválódnak. Miután a gyerkőc lesétál a plakátról, megjelenik az elhaladó járat száma és az, hogy honnan hová tart. Sőt, érdekességképp néha azt is kiírják, milyen idő fogadja majd az utasokat a célállomáson. A helyszíneket is nagy gondossággal választották ki, az egyik táblát a heathrow-i légifolyosó alatt, a másikat a Picadilly-n állították fel. A Heathrow a világ egyik legforgalmasabb reptere, így az intelligens tábla fölött körülbelül 2 percenként elrepül egy gép.

Az ötlet kitalálói nem csak a BA sikerét remélik a hirdetőtábláktól, hanem azt is, ezzel az új technológiával inspirálhatják a marketing szakmában dolgozókat világszerte. A ba.com/lookup oldalon még többet megtudhatsz!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat