Interaktív applikációval népszerűsítik Shakespeare-t a brit fiatalok körében

A Samsung és a Royal Shakespeare Company jóvoltából.

A klasszikus irodalmi drámákat általában nem szívesen fogyasztja fiatalabb korosztály. A nyelvezet, maga a dráma szövegtípusa, az oktatás hanyagsága és sokszor a téma is gátat szabhat az érdeklődésnek. A brit oktatásban Shakespeare az egyetlen olyan író, akivel a 11 és 18 év közötti korosztálynak rendszeresen foglalkoznia kell, globálisan pedig 64 millióan tanulják a műveit évente. Pedig a dráma jó.

Ezt próbálja az RSC, néhány helyi híresség és a Samsung most kicsit átadni a tanulóknak.

Az Androidra fejlesztett Re:Shakespeare appon keresztül lehet játszani, gyakorolni és előadni. A fókuszban a Sok hűhó semmiért című mű áll, de az applikáció további 19 darabbal is foglalkozik, különböző linkekkel és idézetekkel körítve. A kevésbé értelmezhető jeleneteket vicces és interaktív módon próbálják megközelíteni (sőt, még beatboxolni is lehet Shakespeare-t), azt remélve, hogy jóval többen kapnak majd mindenki kedvenc, titokzatos drámaírójának fényéből.

Az egyik funkció segítségével még a Royal Shakespeare Theater virtuális színpadán is kipróbálhatják magukat a vállalkozó szellemű fiatalok.

A Cheil UK ügynökség által készített Re:Shakespeare már elérhető Google Play-en, és elsősorban annak a 3 millió brit diáknak a kedvét próbálja meghozni, akiknek minden évben végig kell rágniuk magukat egy-két drámán. 

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat