Interaktív LEGO-palota nyílt Nyíregyházán

A Nyíregyházán épp új gyárát építgető dán LEGO cég egy interaktív látogatóközponttal, egy valódi LEGO-palotával ajándékozta meg a város lakóit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye megyeszékhelyén, Nyíregyházán nyitott látogatóközpontot a dán vezetésű LEGO játékelem készítő vállalat. A helyszínválasztás nem meglepő, hiszen új, Nyíregyházi gyáruk kiépítése ezekben a percekben is zajlik. (Jövő év végétől 1500 magyar dolgozó készíti majd a Duplo LEGO-kat a világ számára.) A központot Kockapalotának nevezték el, melyben a vendégek megtekinthetnek egy a LEGO történelmét bemutató kiállítást, interaktív és kreatív feladatokat oldhatnak meg, beülhetnek a 3D-s moziba, de egy játékkonzolokkal zsúfolt szobában is elüthetik az időt. Ezek mellett természetesen milliónyi LEGO játék is a rendelkezésükre áll.

A kiállítás a márka termékcsaládjait mutatja be, robotizált, mozgó játékokkal és színes, informatív monitorokkal. Ezen kívül vetítenek videókat, illetve híres LEGO-történeti képeket is szemügyre vehet a látogató. A LEGO tárlat mozgásérzékelőkkel is tuningolt, melyek segítségével érkezésükkor a nézelődők keltik életre a termet.  

A Kockapalota saját, 15 fő számára kialakított 3D-s mozijában LEGO figurákkal készült animációs rajzfilmeket nézhetnek kicsik és nagyok egyaránt. A palota készségfejlesztőjének kialakítása során nagy gondossággal választották ki azokat a játékokat, amelyek majd a gyerek kreativitását, beszédkészségét, kézügyességét segítenek fejleszteni. A játékkonzolokkal ellátott teremben pedig olyan játékokat is kipróbálhatnak a szülők és csemetéik, amelyek egyáltalán nem igényelnek érintést a vezérléshez. A Kockapalota része egy szendvics- és koktélbár, ahol csak egészséges, korszerű ételek és italok kaphatók, melyeket óriás LEGO-kon tálalnak.

A palotát részben a turisztikai attrakciók fejlesztésére kiírt Új Széchenyi Terv támogatásával hozták létre. A nagyjából 70 milliós összköltségből 48 millió forintot uniós pénzből finanszíroztak. A látogatóközpont megújult játszóháza július 26-án nyitja meg a kapuit. A gyerekek pedig kezdhetik énekelni: "Kockapalota legós az ablaka..."

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat