Isobar lett a kirowski Isobarból

Az egykor alt.kirowski néven indult, úttörő online-ügynökség mostantól simán Isobarként folytatja. A folytatásban elhangzik a "posztdigitális" szó, ennek tudatában kattints!

A kirowski története gyakorlatilag a tankönyvi példája lehetne annak, hogyan nőhet fel egy vadonatúj szegmensre specializálódó pici ügynökség a nagyok közé. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy az ilyen ügynökségek előbb-utóbb egy nagy hálózatba kerülnek, jelen esetben a Dentsu Aegis csoporthoz tartozó Isobarba. Ami nem törvényszerű, az az, hogy a 2005-ös felvásárlás után most teljesen megválnak a kirowski előtagtól, és szimplán Isobarként folytatják. Azonban ez nem egy szimpla a névváltás, ugyanis ezzel létrejön

A POSZTDIGITÁLIS ÜGYNÖKSÉG!

Az ügynökség nem aprózta el a dolgot, a posztdigitalis.hu oldalon szépen be is mutatják, hogy mit jelent ez a gyakorlatban. Nagyon reménykedtem benne, hogy valójában az első kézműves kreatívügynökséget csinálták meg, arra még nagy szükség lenne itthon. De nem, némi corporate bullshitbe csomagolva egy nagyjából 2014-kompatibilis ügynökségi modell képe bontakozik ki. Minden irónia nélkül mondom, hogy erre is nagy szükség van itthon, bár talán kihagyhatták volna az ehhez hasonló kötelező köröket:

"Soha nem változott körülöttünk olyan sok minden
olyan rövid idő alatt, mint az elmúlt 20 évben,
a digitális korban."

Már az ókori görögök is mondogatták, hogy mai rohanó világunkban. Na de koncentráljunk a lényegre! Az új modell nagy újítása, hogy megpróbál leszámolni azzal a kampánytervezési mentalitással, ahol egy közös márkaüzenetet próbálnak adaptálni a különböző csatornákra. Ehelyett nagyon helyesen azt mondják, hogy a fogyasztó és a márka kommunikációs kontaktpontjain a fogyasztó aktuális igényei határozzák meg az üzenetet. Ezt pedig úgy érik el, hogy a kirowski technológiai és tartalmi örökségét megtámogatják a Denstu Aegis csoport médiaügynökségeinek - Carat, Vizeum, iProspect, Posterscope - integrált médiatervezési tapasztalataival. Így a posztdigitális kampány elemei "mozaikról-mozaikra építik az egységes márkaképet".

A név- és modellváltás persze nem lehetne teljes egy új szlogen, és néhány kampányelem nélkül. A little more digital, a lot more human - azaz egy kicsit inkább digitális, és sokkal inkább emberi. Érted, mert posztdigitális. Ennek az illusztrálására készítettek három rövid kis videót, amik kevéssé digitálisak, de annál szürreálisabbak. Csak reménykedni tudunk benne, hogy mindenki egyformán hisz az új Isobarban, és továbbra is olyan remek munkákat látunk majd tőlük, mint ahogy megszoktuk.

Via Kreatív Online

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat