It's Baywatch, baby

Itt a meleg, mindenkit vonz a strand, és olykor elkelnek a vizimentők segítő kezei. Persze ez megspékelve a jól ismert szexi piros fürdőrucival és bomba testtel mindjárt nem hangzik olyan vészjóslóan.

A Lipton Ice Tea legújabb nyári megmozdulása is erre a hatásvadász koncepcióra épül. Szép nők és jóvágású férfiak kezében mindjárt jobban mutat a jéghideg itóka, az pedig, hogy az életmentő szerepet is ráhúzták, egyenesen fogyasztásra sarkall.

"Legyél te is szuperhűs" nevezetű kampány egyben egy nyereményjáték is, ahol a fődíj egy kétszemélyes Bali utazás. Minden fontos részletet megtaláltok itt. Egyedi viszont, hogy a baywatchos tökélyek mellett az átlagemberek is szerepet kapnak, akik éppen jókor vannak jó helyen segíteni a bajbajutottakon. Így például a szakemberek mellett találkozhatunk egy pocakos férfival, aki ugyanúgy sikeresen megoldja a kínálkozó feladatot.

Ami viszont teljesen kiemeli ezt az ötletet a többi közül, hogy bevonták Magdi Anyus szerény személyét. Hogy miért pont őt választották kérdéses, de néhány találgatást mindenképpen megér. Megeshet, hogy a ráragasztott "gondoskodó" jelző miatt voksoltak rá - bár ez némileg ellentmondásos a kisfilmbeli alakításával, hiszen a végén nem adja oda  a hűsítőt a partravetettnek. Ezzel a csellel a márka valószínűleg az egyedülálló ízre akar utalni, amelytől - még ha életbevágó is - nehéz elszakadni. Az is lehet, hogy a színésznő One Euro Market sikeres népszerűsítése imponált a Lipton ötletgazdáinak, vagy azért kérték fel a feladatra, mert már korábban is bizonyította aktív tevékenységét nemes ügyek terén (Fodor Zsóka promotálta 2011-ben a Tiszta Látásért elnevezett népegészségügyi kampányt). Mindenesetre az üdítős reklámbeli szereplése megosztotta a nézőközönséget. Van, akiket megmosolyogtat, de számos YouTube komment mutatja az ellenkező álláspontot is. Egy biztos, Magdi Anyus lelassított futása mindenkinek rögzül, így - véleménytől függetlenül - a figyelemfelkeltés sikeresnek mondható.

Fürdésre fel! És mindig legyen nálad egy Lipton Ice Tea, hiszen sosem tudhatod kit sodor eléd a víz.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat