Itt a Google válasza az instant cikkekre

Nyilván nem akkora durranás, mint a Facebook újítása, de azért ez is kiverheti a biztosítékot.

Legfrissebb cikkünk a témában: Van egyáltalán valaki, aki nem akar együttműködni?Ugye az alap felállás, hogy a Facebook az instant cikkeivel, megpróbálja a felhasználókat minél jobban a news feeden tartani, de azért kedvez a hírszolgáltató oldalnak is. Mivel egyre jobban gyorsul fel minden, és nem hagyhatjuk, hogy olyan pitiáner dolgok, mint átirányított oldalak töltési ideje a fogyasztók életéből értékes időt vegyen el, a Google kitalálta, hogy ilyen módon ő is instantosít valamit.

Mostanában sokan vásárolnak mobiltelefonról, de nem elegen. A Google szerint ennek az az oka, hogy a vásárlók a Googletől átirányított eladói oldalak hosszú töltődési ideje, és ezeknek az oldalaknak kevésbé felhasználó baráti jellege miatt nem vesznek inkább semmit. Ezért itt a megoldás: instant, szponzorált „buy” gombok mobilfelületre, hogy a vásárlót a Google-ön tartsák és ezzel megkönnyítsék az életét.

És mindezért mit kér a Google? Semmit! Csak a személyes adatainkat.

Kijelentették, hogy nem akarják piszkálgatni a vásárlásokból befolyt összegeket, a tranzakciós közvetítő szerepért csupán csak a vásárlók adatait (többek közt a nevét és címét, és még titok, hogy mit) szeretné elhappolni az eladók elől, így azok elvesztenék az kontrollt olyan értékes információk fölött, mint promóciós kódok, márkahűség, vagy az ajánlott termékek folyamatai, változásai.

Emiatt viszont nem mindenkinek szimpatikus, sőt sokaknak más miatt sem. Olyan ellenvélemények is születtek, miszerint a Google vevőszolgálata kevésbé specifikus, mint egyes erre szakosodott oldalaké, de akadhatnak problémák a bankkártya számok birtoklása végett is.

Elkezdődtek a találgatások, hogy vajon ez egy olyan új korszak kezdete, ahol a Facebookkal és a Google-lel versenyezve kell felhasználókat visszacsábítani hagyományos oldalakra, vagy esetleg az óvatos, körültekintő, kompromisszumos behódolás a megoldás?

 

via Digiday

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat