Itt a három legjobb Avengers 2 témájú termékreklám

Vasemberként dekázgató Lionel Messi és egy Hulk méretű borotvát szorongató Stan Lee is felkerült a dobogóra.

Ezen a héten szerdán mutatják be számos moziban világszerte – köztük itthon is – a Marvel stúdió legújabb dobását, a nagysikerű Bosszúállók második részét. Több vállalat is meglovagolta a film körül kialakult óriási hype hullámot cunamit, sokuknak kimondottan jól is sikerült. Ezekből próbáltam meg kiemelni a három legjobbat.

Az Audi nem próbált drága és felesleges látványelemeket belecsempészni a TTS-hez készült reklámjába, hanem egész egyszerűen teletűzdelte olyan jelenetfoszlányokkal, amiket idáig egy Age of Ultron előzetesben vagy promóvideóban sem mutattak be, emiatt pedig pont annyira érdekessé vált, hogy versenybe szállhasson a többi hasonló témájú TV szpottal. A filmben egyébként látható lesz több új Audi modell is, például az az R8-as, amit Tony Stark akkor vezet, amikor éppen nem repül.

A Gillette kapcsolódó kampányeseménye több szempontból is kiemelkedőnek mondható. Egyrészt azért, mert már most úgy emlegetik, mint „minden idők egyik legkockább sajtókonferenciáját”, másrészt, mert sikerült a Marvel képregények atyját, Stan Lee-t is felkérniük az eseményhez. Az ál-sajtókonferencián a Gillette bejelentette, hogy összeálltak a Stark Industries-zal (Tony Stark high-tech óriásvállalatával), hogy együtt kifejleszthessék az Avengers technológián alapuló borotvákat, és közben olyan kifejezésekkel dobálóztak, mint vibránium, asgardi technológia, vagy éppen gamma-sugárzás. A konferencia csúcspontja még is az volt, amikor Lee besétált egy óriási zöld borotvával, majd elpuffogtatott néhány olyan poént, mint például „mennyi mindent teszek az ingyen borotváért”, vagy „mikor mehetek már haza”. Végül kiderült, hogy a Gillette valóban egy technológiai újítást fog bemutatni, ami ugyan nem ilyen léptékű, de a borotvagyártás terén mégis csak nagy előrelépés.

A szerintem legeslegjobban sikerült darab a Samsung virtuális valóságot és sztársportolókat felvonultató reklámja. A 3 részesre tervezett videósorozat első két részében egy lelkesen rajongó kisfiú, egy fiatal hölgy, John John Florence (profi szörfös), Fabian Cancellara (szintén profi kerékpáros), Eddie Lacy (profi amerikaifutballista) és az egyre több reklámban szereplő Lionel Messi találnak egy rejtélyes fémbőröndöt. Hamar kiderül, hogy az ezekben található Samsung Galaxy S6 és Gear VR szemüveg segítségével egy-egy szuperhős bőrébe bújva, virtuális Avengers kiképzésen fognak részt venni, amit egyenesen Cobie Smulders, a filmből jól ismert Hill ügynök vezet. A látványos videóban mindegyik élsportoló kicsit a saját stílusában verekszik, Eddie Lacy például Hulkként, egy robotból gyúrt tojással a hóna alatt felöklel mindenkit, Messi pedig ügyesen dekázgatva szedi szét ellenfeleit. A kampányt készítő 72andSunny elárulta, hogy a harmadik felvonásban 1000 táskát terveznek szétküldeni a világban ugyanezzel a felszereléssel, hogy mások is megtapasztalhassák a szuperhősködést, és ne csak egy videót lássanak róla.

Zárásként pedig itt a Szentkirályi ásványvíz Bosszúállók reklámja, ami épphogy lecsúszott a hármas listáról:

 

via Adweek 1,2Digitaltrends, Co.Create  

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat