Itt a legvékonyabb okostelefon

A Huawei a napokban dobta piacra legújabb okostelefon modelljét, mely egyben a világon a legvékonyabb is.

A Huawei a héten Londonban mutatta be, legújabb Ascend P6 névre hallgató készülékét, amelytől a márka pozitívabb megítélést remél hosszú távon. Az elvárás nem is teljesen irreális, hiszen a világ legvékonyabb telefonjának kikiálltott készülék mindössze 6, 18 milliméter vastag, és csupán 120 gramm. A telefon emellett mind a formaterv, mind az anyaghasználat terén is igen magasra tette a lécet.

Technikailag is egyedit hozott, mivel nem csak a hátoldali, de az előlapi kamerába is sokat tett, így 5 megapixellel készíthetünk jó minőségű képeket magunkról.Természetesen a hátoldali kamera is fontos, ezzel akár 8 megapixeles fotókat is készíthetünk, amihez egy 4.7 hüvelykes, HD megjelenítésre is alkalmas kijelző társul. A telefonon egyáltalán nem találhatók a kijelző alatt fizikai gombok, így kizárólag érintéssel lehet kezelni, ezt azonban akár kesztyűben is meg lehet tenni, hiszen egy speciális technológiának köszönhetően a telefont extra érintési érzékenységre lehet kalibrálni.

A Huawei nem bízta a véletlenre az új készülék beharangozását, és óriási reklámkampányt indítottak. A kisfilmek között van érzelmekre ható, mint ami már az Apple esetében bevált, van technikai információkat szolgáltató a hozzáértőknek, és van egy kis kulisszák mögé betekintős is, hogy még többet megtudhassunk a telefon mikéntjéről.

Az Ascend P6 letisztult formája és lapos külseje miatt egyébként igazán elegáns látványt nyújt, fekete, fehér és rózsaszínben lehet majd kapni első körben egyelőre még csak Kínában, júliustól viszont Európában is.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat