Itt van 7 applikáció, ami mostanában nagyon pörög a tinik közt

Brandek, jól figyeljetek!

Közhely hangoztatni, hogy minél fiatalabb egy generáció, annál több időt tölt el a digitális világban, pedig ez valóban így van. Egy egyesült államokbeli felmérés szerint a tinédzserek 92% napi rendszerességgel használ valamilyen online felületet, 24%-uk pedig non-stop.

Tumblr, Askfm, Snapchat, Facebook, etc. – mind olyan platformok, ahol a fiatalok valamilyen formában megmutathatják, expresszálhatják magukat a szociális térben, részesei lehetnek pop- és szubkultúráknak, és ezzel a társadalmi folyamatoknak.

Ez a réteg viszont meglepő gyorsasággal váltogatja az éppen trendi appokat, sőt már olyanokból is "kinőttek", amik még csak most kezdenek bekerülni a mainstream vonalba.

Mivel a tinédzserek ilyen mértékben használják ezeket, a brandek kis odafigyeléssel és gyors reakcióval, hamar a közelükbe férkőzhetnek, ezért a Digiday most össze is gyűjtött 7 olyan applikációt, amivel az Y-generáció szívesen tölti az idejét:

  1. Dubsmash

A lip-dub (bizonyos dolgokra tátogás) műfaján alapuló applikációt csaknem 50 millióan töltötték le novemberi indulása óta. A híres dalokra, híres film jelenetekre playbackelés első sorban két csoport körében népszerű: a tinédzserek és a hírességek közt. Az applikáció egyébként már három hónappal a megjelenés után az első helyen állt az Appstore U.S. Entertainment listáján. A Dubsmash-sel készített alkotásokat más csatornákon (Instagram, Facebook) is meg lehetett osztani, ez szintén hozzájárult a sikerhez.

  1. Jott

A Jott azért tudott versenybe szállni más üzenetküldő szolgáltatásokkal, mert sikerült áthidalnia egy jelentős technikai problémát. Ugyanis a Jott-tal akkor is lehet üzenetet küldeni, ha éppen nincs elérhető hálózatod, vagy mobilneted. Az AirChat (vö. Apple AirDrop) technológiával el lehet érni az éppen egy légtérben tartózkodókat, ezért általában az iskolások körében vált népszerűvé.

  1. PingTank

Sok olyan képpel találkozhattunk már, ami tele volt aggatva különböző animált, csillogós kiscicákkal/ékszerekkel/pillangókkal/feliratokkal/szívecskékkel (egyszóval blingee-kkel). Erről szól a PingTank is, csak kicsit igényesebb formában. A Facebook Messenger kiegészítőként induló applikáción keresztül animációkkal, és hangeffektekkel is elláthatjuk a képeinket, ha esetleg túl unalmasnak találnák őket. A márciusi indulás óta 400 ezren töltötték le.  

  1. Cocoppa

Furcsa is lett volna egy "tinik körében népszerű appok"-ról szóló lista, giccses japán alkalmazások nélkül. A Cocoppa egy egyszerű személyre szabható program, ami az iPhone hátterét, de még az ikonokat is ki tudja cserélni, mondjuk Pusheen cicákra. Az alkalmazást tavaly óta 40 millióan töltötték le, ennek a 33%-a amerikai tinilányoktól származik.

  1. ooVoo

Az ooVoo különlegessége abban rejlik – mind amellett, hogy szöveges-, hang- és videóüzeneteket is küldhetünk rajta –, hogy lehetővé teszi az akár a 12 személyes videóchat-et is. Szintén plusz, hogy csak általad elfogadott ismerősökkel tudsz beszélgetni, ezért nem áll fenn annak a veszélye (vagy legalább is kisebb), hogy valaki bepalizzon. Az applikáció felhasználóinak 53%-a az Y-generációból származik.

  1. Popkey

Hamarosan eljön az idő, amikor letépjük magunkról a szavak visszatartó béklyóit, és csak GIF-ekkel és Downer Dino stickerekkel fogunk kommunikálni – akár ez is lehetne a Popkey manifesztuma, ugyanis az applikációval mindig megtalálhatjuk a társalgáshoz illő, releváns, popkulturális GIF-eket. A Starbucks hamar meglátta benne a potenciált: készített is 21 brandingelt, az új frappucsínót promotáló GIF-et Popkey-re.

  1. Bitmoji

Az emoji-k éppen a virágkorukat élik, társadalmi célú és egyéb kampányok főszereplői, az iOS integrációval pedig még többen kezdték el használni. A Bitmoji az emojik-ba annyi újdonságot visz, hogy készíthetünk akár a saját arcunkkal ellátott emojikat és stickereket is. Ebből szintén készült brandingelt változat: a Burger Kingnek és a Comedy Centralnak is van már saját promó emoji-ja.

via Digiday    

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat