Itt VOLT a TAG

Szemző Áron olyan, mint minden főiskolás. Ő is csak egy ingyenes belépést akart a nyári fesztiválokra. Csakhogy a TAG túl jól csinálta. Idén saját színpaddal debütál a VOLT-on.

Nem kell bemutatnom a budapesti álommeló nyertesét, akit ebben a félévben mindenki csak a TAGként emleget. Ő az, aki tavaly megnyerte a Rézangyal által meghirdetett álommelót. Feladatai közé tartozik az ivás, az itatás, és úgy tűnik, hogy meg kell birkóznia egy külön színpaddal is a VOLT-on. De hogy honnan érkezett ez a szőrös, felkavaró tag? Ezt Szemző Áron meséli el.

A Retox bárban találkozunk, ami a TAG hivatalos lakóhelye. Gondoltam, hogy otthonosan fog fogadni, de boxeralsóra nem számítottam. A romkocsma jellegű épület üresen tátong, csak a hostelként üzemelő szobákban kokettálnak a turisták. Egyedül az ő kérésére nyílik ki a bár, hogy le tudjuk magunkat hűteni jeges üdcsivel ebben a tikkasztó melegben. Annyi, mint én, mégsem ugyanott tartunk. Hogy kezdhette? Már a diákmelója sem fizetett rosszul, szórólapos munkáért kapott 800 forintot óránként. Ez nem csak pár éve, de most is jó pénznek számít a szövetkezeteknél.

„ Csináltam ezt a félárú meexes dolgot, csak azért, hogy ingyen mehessek fesztiválokra, és folyamatosan, tudatosság nélkül ismertem meg a DJ-ket. Aztán olyan jól ment az értékesítés, hogy felfigyeltek a meexesek rám. Akkoriban 76 fő leszervezésével kaptál egy ingyenes Balaton Sound és egy Sziget jegyet. Március végén elkezdődött a regisztrációs időszak és nekem már április végén volt 76 befizetett emberem. Én voltam az egyetlen, akinek ennyi résztvevője jött össze ilyen rövid időn belül. Így felhívtak a meexesek, hogy csináljak több csoportot.”

Marhára tűz a nap, át kell vágódnunk egy árnyékosabb fotelbe. Közben elindítják a hangszórókból üvöltő partyzenét. Nem tipikusan egy házibulis környezet, legalábbis sokunk képzeletében nem ez jelenik meg a szó hallatán… „Azért nevezzük ezt házibulinak, mert a helyszín egy magánlakás. Lehet gond nélkül piát hozni, itt nem motoz meg senki. Nekem nagy bánatom, hogy Pesten a partykultúra ott tart, hogy egykor indulunk el bulizni. Kitaláltam ezért azt, hogy ha fél 11-ig bejössz, akkor hozhatsz magaddal piát. Utána már nem. Így értem el azt, hogy már fél 11-kor olyan buli legyen itt, mint sehol máshol Pesten. Szerintem az lenne a normális, mint régen, hogy egykor befejezed a dolgod, mész aludni, ki-ki a saját dolgára.  És emberi időben alszol”.

Itt nehéz lehet emberi időben aludni. Minden négyzetméter tombolásra hív. Arról nem is beszélve, hogy a délutáni nyitás ellenére tíz órakor már szól a zenebona… A szervezkedés nem áll távol Árontól, csinált már jótékonysági eseményeket, és elhíresült az akkori Vol néven futó sajátrendezésű házibulija is. Akkori lakótársával, Szirtes Marcellal éppen újdonsült lakásukat újították, amikor gondoltak egy merészet, és szétgraffitiztették falaikat egy házibuli gondolatától.

„Az első Vol buli utólag lett Vol1, mert az a meglepi szülinapi bulim volt Budajenőn, amin 120-an voltak. Szűkebb baráti köröm tényleg 120 fő volt akkor, ezen belül csak nyolcan vannak, akik még szűkebb kört adnak . A Vol1 után kivertük a falakat, hívtunk graffitiseket, és megadtuk nekik, hogy egy Vol2 logót találjanak ki, és fújják fel. A házibuliban résztvevőknek három kitételnek kellett megfelelni. Először is, rajta kellett  lenni a listán, ami csak egy visszaigazolás függvény volt, egy üveg alkoholt kellett magaddal hoznod, és a harmadik: fiúk esetében még egy lányt magukkal kellett hozniuk. Ez mindenkinek megfelelő volt. Ebben a buliban voltak 200-an. Ezután levertük a falakat, felraktunk lepedőket és azokat graffitiztettük le a Vol3-nak. Ebben a buliban 400-an voltak bent és 400-an nem jutottak be. Ezután kinőttük a helyet.”

Elég flegma természetű, mégsem kérkedik, csupán tényeket közöl. Nem a harag inkább az irigység tép, vannak még spontán figurák. Biztos ő is az a tipikus facebook híresség…  „A TAG válogatásán előfeltétel volt 1000 Facebook ismerős megléte, nekem 3x annyi volt. Én nem szoktam jelölni nagyon senkit. Pár embert a közösségépítésért. Inkább engem szoktak bejelölni, de nem mindenkit ismerek vissza. Amíg nem tudom, hogy kicsoda, számomra semleges.”  

Mindig rácáfol a feltételezésekre, akkor most valójában milyen is A Szemző Áron? Egyáltalán nem lehet Szemző Áront adni TAGként. Ha a Szemző Áronhoz odamennek a buliban olyan emberek, akik neki nem szimpatikusak, akkor azokkal a Szemző Áron sajnos nem kedves. TAGként az a dolgod, hogy mindenkivel kedves legyél. Éppen ezért az igazi barátaim nem is járnak el ezekre a TAGos bulikra, mert ők a TAGot, mint olyat nem is szeretik, csak engem. Kapcsolatépítés szempontjából ez nagyon jó. Néha picit fárasztó, de nem emészt fel.”  

Mosdószünet. És ha már bent járunk, körbevezet a házibuli helyszínén. Nagy a rumli, ami nem csoda, a fene sem takarítana több száz ember után. Kiderül, hogy takarítónő azért jár egyszer a héten, addig viszont viselni kell a farkas körülményeket. Áron több dizájnelemet is tervezett a kéglibe, sőt, ő maga találta ki pálinkaspriccelő, világítós parti zakóját. Mégsem egy cég irányítja az image-ét, inkább ő építi fel új önmagát.     „A festett szőke hajam sem előírás. Magam választottam a színt, már évek óta színezem. Volt már kékesfekete,sőt rózsaszínhajam is. Úgy gondolom, hogy csak a szöveg számít és a kinézet egyáltalán nem fontos. Éppen ezért a VOLT-os küllemem elég extrém lett, kékeszöldes lesz a hajam, a szakállam pedig szőke.”

Ma már indul is Sopronba, hogy megmozgassa a hegyeket és a tömeget saját színpada előtt. „Az utolsó nap DJ-zem. Ez azért vicces,  mert mindenkinek az az álma, hogy a VOLT-on zenélhessen, nekem pedig ez teljesen semleges. Igazából nem is tudok DJ-zni, de lenyomom ha kell. A Sziget a kedvencem egyébként, de a VOLT is elég jó. Soundon használhatatlan emberek vannak, akik nem érzik át, hogy mi az a fesztivál. Nekem a fesztivál életérzés az, mikor nem azt mondod, hogy én a Geriékkel, a Petiékkel megyek fesztiválozni. Én egyedül megyek és csapódom.” 

Irigylésre méltó élete van jelenleg, a húszas korosztály legalábbis odaadná a fél karját egy cseréért. Azonban ahogy semmi, ez sem tart örökké. A csodás lak, a fél éven át tartó fesztiválozás, a szezonális hírnév és a zsíros fizu csupán egy torta bevonata. Bár Áron már most dúskál az innen-onnan érkező ajánlatokban, a végén visszatér régi önmagához, ő is csak egy tag marad a szombati házibuliból, egy kicsivel több ismerőssel… 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat