Izraelben kimaxolták az egyéni kólásüvegeket

Azt hitted, hogy a keresztneves kampány kemény volt? Az izraeli Coca-Cola több mint kétmillió üveg kólát készített, úgy, hogy nem volt köztük két egyforma.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerét érte el a "Share a Coke" kampány, érthető tehát, hogy tovább ütik a vasat. Globálisan ez a zeneszövegek részleteivel díszített üvegekben jelent meg, de a Coca-Cola izraeli részlege mert még nagyobbat álmodni. Jó okuk volt a magabiztosságra: a keresztneves kampány nyomtatási problémáit anno egy izraeli alapítású cég, a HP Indigo segített megoldani. 

Hogyan éreztethetnék igazán minden vásárlójukkal, hogy ők aztán tényleg egyediek és különlegesek? Az például elég jó kezdet, ha tényleg senki másnak nincs olyan kólásüvege, mint neked. Kétmillió címkét megtervezni azonban embert próbáló feladat, úgyhogy egy speciális algoritmust hoztak létre, ami előre megadott elemekből kreált egyedi dizájnokat. Ennek eredményeképpen a kampány ideje alatt minden Diet Coke terméken (az összes kiszerelésben) egyedi címke díszelgett. És még csak nem is néznek ki rosszul.

Persze mindezt még megtoldották néhány egyedi óriásplakáttal és olyan gerilla-akciókkal, ahol a szerencsés vásárlók a választott palack mintájával díszített pólókat és bögréket is vásárolhattak. Az interneten pedig mindenki tervezhetett a saját mintájával pohárkészletet meg iPhone-tokot. A palackok egy része ráadásul az eBay-en végezte, ahol jó pénzért árulták őket a fanatikusoknak.

Lenyűgöző a kampány mögött húzódó technikai háttér, de kétlem, hogy a globális piacokra is kiterjesztik. A "Share a Coke" zsenialitása ugyanis éppen abban rejlett, hogy valódi személyre szabottság nélkül tudta azt az érzést kelteni, hogy azt a palackot bizony neked szánták.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat