Játékok felnőtteknek

Meglehetősen furcsa dolgok tűntek fel az idei, New Yorkban megrendezett játékvásáron. És nem a 30 év feletti közönség volt a legszokatlanabb. 

New Yorkban idén 111. alkalommal rendezték meg a világ egyik legnagyobb kereskedelmi show-ját. Ennek részeként a leghíresebb játékmárkák is felsorakoztak, hogy egy nagyszabású játékvásáron mutassák be legújabb és legmenőbb fejlesztéseiket. Meglepő módon azonban az Adweek beszámolója alapján a látogatók több, mint fele már ránézésre is elmúlt vagy 30 éves. Mit kerestek hát itt?

KÉPGALÉRIA A CIKK ALJÁN!

A játékokat elnézve azonnal megkapjuk a választ. Ezek a termékek egyértelműen olyan gyerekeknek készültek, akik már betöltötték a 18. életévüket (vagyis a 21-et). Néhány játékgyártó ugyanis kiskorúak számára nehezen értékesíthető plüssöket állított ki. Az I Heart Guts egyik tervezője, Wendy Lazar emberi szerveket csomagolt pihe-puha textilbe, melyek közt a herék is megtalálhatók voltak. Amikor a tervezőhölgyet e termék piacáról kérdezték, elmésen azt válaszolta, az urológusok bizony szeretik.

Csendesebb és humorosabb vizekre evezvén a fentiek után, érdemes megnézni a kanadai Ganz játékvállalat Grumpy Cat kollekcióját is, melyben szerepel bögre, kulcstartó, díszpárna és természetesen plüssfigura is. A morcos macskás játékok külön érdekessége, hogy a közösségi média ihlette őket. (Grumpy Cat-nek 3,7 millió követője van Facebookon.)

Bátran megpihenhetnek egy pillanatra azok is, akik Barbie testképzavarra való rossz hatásától tartanak. A Mattel ez alkalommal a Disney mesék negatív és egyáltalán nem vonzó hőseit öntötték babaformába. A LEGO sem maradhatott ki a buliból, ők a rajongóik által tervezett játékokat helyezték a kirakatba. Ezek közül az egyik legmenőbb a "Szellemirtókos" változat.

A még mindig a sorozat befejezése miatt sírdogáló Breaking Bad rajongók számára is készült egy kis meglepetés. Walter White legborzalmasabb bűntetteinek szimbóluma, a megkínzott, rózsaszín plüssmackó valódi játékká vált. 

KÉPGALÉRIA:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat