Jim Carrey könyörtelenül parodizálja Matthew McConaughey Lincoln-reklámjait

A múlt heti Saturday Night Live házigazdájaként követte el az elmúlt idők legjobb reklámparódiáit. Az bizonyára segített, hogy ezeken a reklámokon volt is mit karikírozni. (Ez vajon egy létező szó? Most már az.)

Körülbelül két hónapja jelentek meg a Matthew McConaughey főszereplésével készült Lincoln-reklámok. Ilyenkor általában beilleszteném az akkor készült cikkünket, de ahogy látom, kicsiny szerkesztőségünk egyetlen tagja sem volt képes rávenni magát, hogy írjon róluk. Valószínűleg azért, mert borzalmasak. Valahogy úgy tudjuk elképzelni a briefet, hogy Nicolas Winding Refn rendezőt és McConaugheyt kifejezetten arra kérték, hogy karrierjük legutóbbi nagy sikereinek kizárólag a legklisésebb pillanatait gyártsák újra, lehetőleg teljesen lélektelenül. A feladatot pedig sikeresen hajtották végre! Bár az Oscar-köszönőbeszéde óta az az érzésem, hogy MEHConaughey (sic) még pizzát is pontosan így rendel.

És akkor kérjük Jim Carreyt a színpadra! "Néha vissza kell menned, hogy előre tudj lépni [...] Tenni egy naaagy lépést hátra. Mint egy megnyert Oscar után autóreklámokat csinálni." Carrey jó érzékkel minden kínzó kérdésre választ ad a reklámok kapcsán - még arra is, hogy mi van McConaughey ujjai közt. Fájni fog. Régóta nem láttam ennyire találó reklámparódiát, ami pedig különösen széppé teszi, az a tálalás. Ugyanis a három szpot külön ment le a SNL adása alatt, újabbat és újabbat csavarva a koncepción. 

Záró gondolatok: soha többet nem akarom leírni azt, hogy McConaughey. És Lincoln - még mielőtt beleringatnátok magatokat valami "nincs rossz vagy jó publicitás" álomba, az MKC-t még Jim Carrey sem fogja tudni eladni. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat