Így kezdődnek azok a képaláírások, melyekkel venezuelaiak látják el ruhák nélkül készült fotóikat, kifejezve szolidaritásukat. 

Dél-Amerikában egyre nagyobb divattá válik meztelen képeket posztolva tiltakozni valami ellen. Na, de viccet félretéve, alig egy hete írtunk róla, hogy Brazíliában az ottani statisztikai hivatal rémes eredményre jutott felmérése okán kisebb tömegek töltöttek fel ruhátlan fotókat magukról, melyeket portugál nyelven ezzel láttak el: #nemérdemlemmeghogymegerőszakoljanak.

Most Venezuelában történik valami nagyon hasonló, ahol a képeket készítők a diáktüntetőkkel szolidarítanak. A tiltakozó akciók még februárban kezdődtek, amikor egy egyetemista diáklányt megerőszakoltak. A demonstrálókat a közbiztonság teljes hiánya, az alapvető élelmiszerek eltűnése a polcokról, illetve az egyre gyengülő valuta hívta az utcára. A lánnyal történtek voltak az utolsó csepp a pohárban.

Az interneten most megjelent meztelen képeken nők és férfiak szerepelnek, mellettük a #jobbmeztelenülmint hashtaggel. Céljuk, hogy felhívják a szomszédos országok és a világ figyelmét arra, ami Venezuelában folyik. A képaláírások közt ezek szerepelnek: "Én az egyik hallgató édesanyja vagyok. Mindegyiküket támogatom. Hosszú életet a bátor tanulóknak, hősöknek." és "Jobb meztelenül, mint megalázva és elhallgattatva a venezuelai erőszak által." illetve "Jobb meztelenül, mint a Földön a semmiért. Csak Istenért."

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat