Jobban szeretjük a Pöttyöst, mint a Facebook-ot!

A Millward Brown nemzetközi piackutató cég felmérése alapján a legnagyobb nemzetközi márkák uralják a hazai márkarangsort, ám az első, a magyarok kedvence, így is a Pöttyös lett. 

Magyarország top 10 kedvenc márkái közül a Pöttyös végzett az első helyen, megelőzve ezzel a Facebook-ot és a Google-t. Ennek ellenére számos nagy, nemzetközi márka is bekerült a márkarangsorba. Sajnos többségben is vannak, mindössze három magyar márka szerepel a listán. A Millward Brown piackutató cég felmérése eltérő termékkategóriákat vizsgált ezer magyar megkérdezésével. Külön megfigyelték a férfiak és nők, de még a szinglik márkaviszonyulását is. A résztvevők 70 előre meghatározott márkanév közül választhattak, de bármennyi, a listán nem szereplő márkával is kiegészíthették. A kérés csupán annyi volt, nevezzék meg a hozzájuk közel és távolabb állókat. A minta nem, kor, régió, településtípus és végzettség szerint reprezentálja a 18-59 éves magyar lakosságot. A kutatás eredményeiből kiderül, hogy a férfiak jobban szeretik a Pick és Unicum márkákat, de jó néhány sörmárka is jobban szerepel náluk, mint az összesített eredményekben. A nők úgy tűnik, hogy a joghurtot, a csokit és a mosást szeretik igazán, ugyanis náluk a Milka, a Danone és az Ariel emelkedett ki a többi közül. A szingli válaszadók kedvenc márkája talán nem meglepő módon a Facebook lett. (Valamiért sokan szeretnek ismerkedni is az oldalon.) A Millward közleménye szerint a Mol és az OTP (tőzsdei favoritok) meglepően megosztókat, kaptak hideget, meleget egyaránt. A rangsor elsősorban a fogyasztók ragaszkodását fejezi ki.

"Mondhatjuk, hogy az a márka, amelyik előrébb van, közelebb áll a fogyasztók szívéhez. Szól arról, hogy kiket nem cserélnénk el szívesen, melyek azok a márkák, amelyeket akkor is szeretnénk a közelünkben tudni, akkor is szeretnénk találkozni velük, ha minden megváltozik körülöttünk" - idézi a közlemény Virágh Miklóst, a Millward Brown ügyfélkapcsolati vezetőjét.

A MAGYAROK KEDVENC MÁRKÁINAK RANGSORA:

1. Pöttyös

2. Facebook

3. Google

4. Milka

5. T-Mobile

6. Pick

7. Vodafone

8. Danone

9. Coca Cola

10. Szentkirályi

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat