Jól szuperálnak a Facebook carousel hirdetései

Illetve az autoplay videókról is kiderül ez-az a Kinetic új kimutatásából. 

Tízszer több forgalmat generálnak az átlagos reklámoknál a Facebook carousel (körhinta, többet róluk itt) típusú hirdetései, mint a statikus szponzorált hirdetések – derül ki a Kinetic Social, social marketing cég jelentéséből. A dokumentum az elmúlt három hónap kampánytrendjeit vette alapul, és rájöttek, hogy a carousel elég nagy löketet adott a Facebooknak. „Az árazás versenyképes, a teljesítmény határa pedig az egekben. De nem tudjuk még, hogy ez a tendencia folytatódni fog, vagy csak az újszerűsége miatt ilyen sikeres” nyilatkozott a marketing cég vezetője.

Jelenleg a felhasználók 1%-a kattintott a carousel reklámokra. Nem carousel reklámokra általában ez a szám 0.1%, de még a legsikeresebb mobil banner hirdetések is 0.5% click-through rátával (ctr) rendelkeznek.

Ennek köszönhetően egyre több brand él ezzel a lehetőséggel, mind Instagramon, mind Facebookon.

A Kinetic a videóreklámok teljesítményét is vizsgálta és rájöttek, hogy a Facebook autoplay videók jobban teljesítenek mobilon, mint számítógépen a ctr-ek szempontjából, ráadásul még olcsóbbak is. Kimutatták azt is, hogy a rövid videóknak – 15 – 30 másodperces skála – sokkal magasabb a befejezési arányuk. 

via Digiday

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat