Jól vigyázz, ha kamuértékeléseket írsz!

Az Amazon most perelt be 1000 embert emiatt. 

A Fiverr nevű, független virtuális piacon sok klassz dolgot lehet találni. Viszont, amit az Amazon talált, annak nem örült annyira. Ugyanis az áprilisi pereskedések ellenére, még mindig sok olyan vállalkozó szellemű felhasználó akad, aki szívesen ír sokcsillagos értékeléseket pénzért, különböző Amazon termékekhez.

Volt olyan felhasználó, aki alkalmankénti 5 dollárért, több fiókot fenntartva dolgozik. Ezeknek egy része ellen – szám szerint 1114 felhasználó – most pert indít az Amazon.

A kamuértékelés egyébként ütközik az Amazon szabályzatával, illetve a Feverr is bannolja azokat a felhasználókat, akik egy harmadik fél jogait sértik. A továbbiakban sem a Feverr ellen, sem azok ellen a gyártók ellen nem kezdeményeznek eljárást, akik élhettek ezzel a lehetőséggel.

Az Amazon elmondása szerint ez az 1114 ember viszonylag kis rétegnek számít, mégis aláaknázhatják felhasználóikkal kiépített bizalmi viszonyukat.

Ugyanez miatt, még április folyamán több kamuhirdetés-értékesítéssel foglalkozó oldalt is bepereltek, többek közt a beszédes nevű buyazonreviews.com oldalt is. Ezeknek a website-oknak a nagy része azóta bezárt. 

via Marketing Land

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat