Jön a Moneypenny a Facebook Messenger virtuális személyi asszisztense

Egyre jobban önállósul az üzenetküldő applikáció.

Egyes beszámolók szerint egy új virtuális személyi asszisztensi szolgáltatáson dolgozik mindenki kedvenc közösségi oldala, a Facebook. A Moneypenny – igen, a James Bond filmekből – a Facebook Messenger applikációba lesz integrálva, és van egy nagy ütőkártya az ingujjában. Ugyanis a Sirivel és a Cortanával szemben, a Moneypennyt hús-vér emberek alkotják.

Ez nem újdonság: a Magic, Operator, GoButler végén is egy pinocchiói értelemben vett „igazi” asszisztens ül, aki például elrendezi az asztalfoglalásunkat, a ételrendelést, de még a repülőjegy foglalást is.

Ezt fogja tudni a Moneypenny is, csak mindezt a Messenger appon belül.

Egyelőre viszont több a kérdés, mint a válasz.

A fent említett alkalmazások általában felárat számolnak fel a szolgáltatásaikért, viszont egyelőre nem tudni, hogy a Facebook Messenger hogy fogja a 700 millió felhasználóján behajtani a Moneypenny plusz költségeit, továbbá hogy oldja meg az ekkora volumenű szállítást – bár sokan nem tartják elképzelhetetlennek, hogy a Facebook leszerződtet egy saját szállítócéget is.

A Facebook Messenger pedig egyre jobban függetlenedik a Facebooktól: már lehet Facebook profil nélkül, telefonszámmal, illetve külön böngésző kiegészítőként is használni, és David Marcus, a Messenger igazgatóhelyettese elárulta azt is, hogy idővel az egész applikációt el szeretnék tolni egy vásárlói felület felé.

Egyébként a közelmúltban több új funkció is megjelent a Messengeren: már lehet rajta videóhívni, küldhetsz pénzt a haveroknak (itthon még nem), de tervezik a játékok bevezetését is a későbbiekben.

via The Verge

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat