Jonathan Franzen is beszállt a Chipotle irodalmi akciójába

Már az ő novellája is olvasható az elviteles zacskókon.

Folytatódik az amerikai étteremlánc „Cultivating Thought” elnevezésű, múlt évben indult kampánya, aminek keretein belül elismert írók novelláit, illetve annak részleteit helyezték el az elviteles zacskókon és papírpoharakon.

A vitathatatlanul szimpatikus kezdeményezés második hullámához sikerült megnyerniük az irodalmi munkásságáért elismert, viszont internetgyűlölő és elitista kijelentései miatt sokakat bosszantó, de kétség kívül kikerülhetetlen regényíró Jonathan Franzent is.

Franzen nagyon rövid novellájának címe „Two-Minute Driving Lesson” , amiben a közlekedési lámpákon bosszankodik, és bűntudatot kelt az olvasóban az eldobható papírpoharak miatt.

Egy eldobható papírzacskón. Nagyon ironikus.

A Chipotle ezzel a húzással kétség kívül remek formátumot talált a kortárs irodalom népszerűsítésére. A kampányt kiegészítették egy versennyel is, amiben rövid olvasónaplót kell készíteni az egyik írásról és Kindle-t vagy egy éves ingyen burrito fogyasztást lehet nyerni.

Bár kár olyan illúziókba ringatnunk magunkat, hogy majd ez lesz az, ami hatalmas, eddig közömbös tömegeket fog ránevelni az olvasásra, de azért mindenképp dicséretes.

via: Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat