Jótékonysági szóvásár

Mától konzervért, rizsért, lisztért és száraztésztáért vehetjük meg írók, költők, rendezők és színészek szavait az Írók Boltjában. 

Szó szerint az történik mától december 6-ig az Írók Boltjában, amit leírtam a leadben. 59 művész adja oda szavait a könyvesboltban megrendezett jótékonysági gyűjtés keretein belül, és az értük kapott ennivalót pedig az ország legnagyobb szegényiskolája, az abaújkerti Wesley János Többcélú Intézmény óvodásai és tanulói kapják. Egy szót általában 3 darab konzervért, vagy 10 kiló lisztért, rizsért, illetve ugyanennyi száraztésztáért vehetünk meg, de teljes mondatokat is lehet venni, arányosan több élelmiszerért. Az esemény Facebook-oldalán tudtok pontosan tájékozódni a részleteket illetően, innen szereztem a képeket is a lenti galériához.

Volt már ehhez hasonló kezdeményezés amúgy: 2000-ben 20 író, költő és újságíró krumpliért kínálta a kéziratát, amikor is végül 6,5 tonna krumpli gyűlt össze. 2005-ben rendezték meg az első szóárverést 24 író, költő részvételével, 2010-ben pedig a másodikat. Mivel az utóbbi másfél-két évben Magyarországon jelentősen megnőtt a szegénységben élő vidéki gyermekek száma, nem várták ki az újabb öt évet. A mostani kitalálója és szervezője Scipiades Erzsébet, Pulitzer-emlékdíjas újságíró. Fanatikus bölcsészek/segíteni vágyó kedves emberek/különlegességgyűjtő sohasemmitkinemdobó csodabogarak, avagy mindezen emberek tökéletes karácsonyi ajándékban reménykedő hozzátartozói és barátai, figyelmezzetek és irány az Írók Boltja! 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat