Kampány az innovatív gyógyszerekért

A legújabb terápiás módszerek ismertetéséért és az emberek egészségtudatosságának növeléséért indít kampányt az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete. 

Az utóbbi években számos betegség gyógyítására találtak módot, fejlesztettek különböző új, hatékony készítményeket. A szakma azt jósolja, hogy ez a tendencia a következő években csak erősebbé válik. Sajnos azonban az embereknek csak nagyon kis hányada ismeri ezeket a gyógyszereket és terápiás módokat, így akaratlanul is megtagadják maguktól azokat.

Ezen szeretne változtatni az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, akik „Van tovább!” elnevezéssel kampányt indítanak a napokban. Az egyesület üzenetei óriásplakátokon, magazinokban és orvosi rendelőkben kihelyezett szórólapokon lesznek olvashatóak. Némethi Erika, az egyesület vezetője elmondta, hogy „a kampányt azért tartottuk szükségesnek elindítani, mert Magyarországon tilos vényköteles gyógyszert reklámozni, és így az új, innovatív fejlesztésű készítményekről egyáltalán nem vagy csak igen keveset tudnak az emberek.”

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) idén nyilvánosságra hozott adatai rámutatnak arra, hogy a gyógyszerekre fordított kiadások szorosan összefüggnek a születéskor várható élettartammal és a felnőttkori halálozással. Hozzátette, hogy a gyógyszeripari innováció "egészségnyereségre" gyakorolt hatása egyértelműen kimutatható az OECD harminc országának 2000-2009 közötti adatait vizsgálva. A születéskor várható élettartam 1,74 évvel növekedett a vizsgált országokban, ami más tényezők figyelembevétele mellett is 73 százalékban az innovatív terápiáknak köszönhető.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat