Kampány az iskolai csúfolódás és erőszak ellen

A Nickelodeon Magyarország, az UNICEF és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közös kampányt indított az iskolában csúfolódásnak, bántalmazásnak, kiközösítésnek kitett gyermekek védelme érdekében. 

A legtöbb ember gyerekkorában találkozik iskolai csúfolódással, piszkálással, szekálással, sőt néha durvább dolgokkal is. Volt, aki a támadó szerepét játszotta, más az áldozatét, de olyan is akadt, aki kívülállóként nézte végig az egészet. Felnőve, szülővé és/vagy pedagógussá válva azonban már mind ugyanúgy reagálunk, ha ilyet tapasztalunk. A zéró tolerancia elvét alapul véve megtorló hadjáratot indítunk a támadó gyerekek ellen. Ehelyett azonban sokkal jobb megoldás lenne megvizsgálni a szekáló gyerekek hátterét, motivációit.

Az itthon is nagyon népszerű Nickelodeon gyerekcsatorna, az UNICEF és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány most egymással összefogva igyekszik felhívni az emberek figyelmét a megelőzés és figyelmeztetés fontosságára. A kampány ezenkívül szeretne hasznos információkkal szolgálni a fentiekhez hasonló bántalmazásokat elszenvedőknek, megmutatni, hogy van kiút és van kihez fordulni. A kezdeményezéshez olyan sztárok is csatlakoztak, mint Janicsák Veca, Hien, a Children of Distance és a fiatal apuka, Young G.

A Nickelodeon a kampány ideje alatt gyermekfejjel is könnyen érthető, megoldásközpontú tévészpotokat vetít, melyből az érintettek könnyen tanulhatnak. Ezekben rendszerint egy kisfiú meséli el, hogyan váltak egyre rémesebbé az iskolában töltött napok, majd azt is elmondja, végül mi volt az, ami segített rajta. Az egész egy többrészes kis mesesorozatnak tűnik, szépen elkészített, igényes munka.

Az UNICEF Magyar Bizottság büszkesége, hogy a kampány alkalmából kifejlesztettek egy okostelefonokra telepíthető applikációt, a HelpApp-ot, amellyel a bajba jutott gyerek egy gombnyomással segítséget hívhat vagy elküldheti a GPS koordinátáit. Az alkalmazás abban is segít, hogy mit tegyen a felhasználó, ha valaki más van bajban.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ingyenesen hívható lelkisegély-szolgálatot biztosít, amely a nap miden órájában hívható. „A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 116-111 Lelkisegély-szolgálata, valamint a Safer Internet Plus programban és a nemzetközi Delete Cyberbullying projektben való szakmai részvétele miatt tudnak az Alapítvány szakemberei   komolyan segíteni a gyermekeknek. Ők az uniós Delete Cyberbullying munkacsoport megbeszélésén is képviseltették magukat Helsinkiben, ahol komoly előrelépéseket tettek a probléma megoldásának ügyében.” – mondta Senkár Éva, a Kék Vonal pszichológusa. 

Felmérések bizonyítják, hogy Magyarországon minden 10. gyermek veszélyben él az őt érő erőszak miatt. A gyermekek fele már keveredett iskolai verekedésekbe. Havonta 3 gyermek veszíti életét a súlyos bántalmazások következtében. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat