Kanadában csúfot űztek Vajdahunyad várából

Egy szerencsejátékokat népszerűsítő hirdetésben használták fel a patinás épület fotóját, jogtalanul. Vajdahunyad polgármestere megsértődött, pert fontolgat.

Egy kanadai szerencsejáték-társaság rosszul döntött, amikor Vajdahunyad várának képmásával igyekezett elhitetni az emberekkel, hogy náluk akár egy kastélynyi pénzt is nyerhetnek. A vajdahunyadi polgármesteri hivatal ugyanis levédette a vár látványát, mert nem szerették volna, hogy béna szuveníreket formázzanak róla, de azt sem, hogy reklámokban használják illusztráció gyanánt.

Nem csak a jogtalan felhasználás dühítette fel az önkormányzat dolgozóit, hanem az is, hogy a hirdetésen a vár egyik tornyán egy ötdolláros látható. Micsoda arcátlanág!

Dan Bera, a várkastély ügyvezetője arról beszélt a román Mediafax hírügynökségnek, hogy a polgármesteri hivatal jogászai "keresik a lehetőséget arra, hogy pert indítsanak a fotó jogtalan használata miatt, mivel a hivatal tulajdonában van a várban működő kastélymúzeum".

A vajdahunyadi várkastély előkelő helyen szerepel több nagy turisztikai hírportál ragsorában, csak tavaly 300 ezren keresték fel. Népszerűségét az is bizonyítja, hogy itt forgatták 2011-ben a Szellemlovas 2 című sci-fi thrillert, amelyben Nicolas Cage-nek 96 percen keresztül lángol a feje.

Végül érdemes tisztázni, hogy a Városligetben álló Vajdahunyadvár nem azonos a most említettel, csupán azért viseli ugyanezt a nevet, mert főhomlokzata az eredeti kastély alapján készült.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat