Karácsonyi mese az első világháborúból

A Sainsbury szeretné lenyúlni a legmeghatóbb ünnepi reklámfilm címet a pingvintől. 

1914-ben (idén 100 éve), a flandriai lövészárkokat is elérte a karácsony szelleme. Az egymással szembenálló felek, vagyis a brit és német csapatok tagjai a szeretteiktől messze, magányosan töltötték a szentestét, amikor az egyik táborban halkan elkezdik énekelni mindenidők karácsonyi nótáját, a „Csendes éjt”. Váratlanul az „ellenséges” tábor is bekapcsolódik és közösen dalolnak tovább.

Másnap egy bátor, fiatal brit katona kézfeltartással indul el a senki földjére abban bízva, az ünnepekre való tekintettel talán nem lövik le. Szerencséjére a németeknél is van egy barátságos fiatalember, aki szintén kilép az árokból és a fiú felé indul. Az életveszélyes magánakcióból aztán nagy összeborulás és közös focizás válik. A videó végén még az is kiderül, milyen ajándékkal lepte meg német barátját az angol fiú.

A szpotot Ringan Ledwidge rendezte a BBDO ügynökséggel karöltve. A Sainsbury nagyon szeretett volna egy olyan filmet készíteni, amely történelmileg hiteles, ezért együttműködési megállapodást között a Brit Királyi Légióval és történészekkel is. A reklámfilm végén olvasható szlogen:

„A karácsony arra való, hogy megosszuk, amink van.”

Videó:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat