Karácsonyi, ronda és kötött. Mi az?

A Miller Lite óriási reklámtáblája.

Talán a karácsonyhoz köthető vizuális környezetszennyezés legelfogadhatóbb és legszórakoztatóbb formája a szigorúan ironikusan hordott, ronda, kötött pulóver. Ennek számtalan verziójával találkozhattunk már, például nagyon kemény metálbandák hivatalos merch cuccai között is, de ilyen méretben még soha.

A Miller Lite ugyanis felkérte London Kaye, brooklyn-i fonalfenomén művészt, aki a yarn-bombing (gerilla street art kötögetés) egyik legismertebb művelője, hogy készítsen nekik egy óriási rondapulcsi-reklámtáblát az ünnepekre. A sörös és rénszarvasos motívumokkal gazdagított alkotás a Times Square-t díszíti egész decemberben.

Valószínűleg nem fogunk arról képeket látni, hogy milyen állapotban lesz a forgalmas csomóponton elhelyezett kötött reklámtábla a kampány végére (gondolom, csak kézzel mosható), de a készítés folyamata és a teljes ízléstelenségében pompázó végeredmény megcsodálható az akciót kiagyaló TBWAChiatDay videójában.

Bónusz:

A művészre más ügynökség is felfigyelt így karácsony környékén. A McCann valódi kötögető nagymamák bevonásával készíttetett kötött karácsonyi pulcsikat tálaknak (!) a General Mills Chex Party Mix ropogtatnivalójához.

Úgy látszik, rondapulcsiból sosem elég.

via Adveek , lbbonline

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat