Karácsonykor érkezik a 2014-es Tamagotchi

Az Animin fejlesztői kicsit sem elfogultan olyan népszerűséget jósolnak a virtuális állattartó játéknak, mint amilyen a nagy elődnek volt.

A játék különlegessége, hogy a legfrissebb AR technológiával készült (angolul augmented reality, magyarul kiterjesztett valóság), amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy a monitoron látható kép egy részén az eszköz kamerája által "látott" valós teret is felhasználja. Az Animinről készült bemutató videóban például látható, hogy a tablet játék közben megjeleníti az asztallapot, mintha virtuális kisállatunk azon szaladgálna.

Az Animint idén karácsonykor fogják piacra dobni egy 300 000 fontos (körülbelül 115 millió forintos) bevezető kampány keretében. Ebben a Generation Media ügynökség, a Bastion PR ügynökség és a Figure Digital ügynökség segíti őket. Az első médiaértékesítéssel, a második PR-rel, a harmadik pedig a kreatív feladatokkal foglalkozik. A terjesztést Anglián belül az Innzone végzi majd.

"Az Animinnel egy olyan varázslatos és izgalmas virtuális háziállatot hoztunk létre a gyerekek és mobil játékosok részére, amelyen keresztül élvezhetik a világ első igazi AR technológián alapuló játékát, lenyűgöző 3D animációkat és isteni mini-játékokat (...)" - nyilatkozta eufórikus állapotban Joe Kletz, a játék rendezője.

Az Animin karácsony előtt pár héttel kerül az angliai boltok polcaira, de megrendelhető lesz online is a Google Play, Apple iTunes vagy Amazon oldaláról, de akár az Animin.com-ról is.

Animin videók:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat