Katapulttal tévéket kilőni nagyon punk dolog

Pont, mint a Sex Pistols bankkártya. Vagy nem?

Agyfájdító dolog azon gondolkodni, hogy a Virgin Money nemrég kiadott két Sex Pistols tematikájú bankkártyája annyira nem punk dolog, hogy az már az elképzelhető legpunkabb, vagy egész egyszerűen csak egy öltönyben és nyakkendőben hanyagul elhelyezett köpés a műfaj biztosítótűkkel és üres hajlakkos flakonokkal teledobált sírján. De mindegy is, a Ramones pólóban feszítő Berki Krisztián óta úgysem lepődünk meg már semmin. 

A Virgin Money megbízásából az AllTogetherNow ügynökség most szpotot is csinált a cég kétes megítélésű kártyáihoz, amiben egy 8 méter magas katapulttal lőnek ki régi tévéket, hogy aztán atomjaira törjenek a betonon.

A videót az ügynökség által megrendezett korábbi „The Big TV Throw” elnevezésű eseményen rögzítették, amiben több ezer ember online indíthatta el a katapultokat és végeredményt pedig élőben, streamelve követhették az erre a célra létrehozott microsite-on. 

Az akcióval az ügynökség szerint azt a letűnt korszakot igyekeztek megidézni, amikor még a rocksztárok fullkészen tévéket hajigáltak ki különböző hotelek ablakain. A „megabrutál rákendroll pusztítás” után azért az összes szétvert készüléket szépen újrahasznosították. Gondolom nem akartak belegázolni az öko-punkok lelkivilágába.

A kampány egyébként a „Rebellion in your pocket” vagyis, „Lázadás a zsebedben” szlogennel fut mindenféle közösségi felületen. Az ügyben szívesen kikértük volna autentikus, vörösboros kólát szürcsölgető hazai punkok véleményét is, de sajnos már csak nagyon ritkán látni őket köztereken. Vagy behúzódtak valamilyen rezervátumba, vagy Angliában állnak éppen sorba az új bankkártyájukért.

via lbbonline

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat