Kávé a fáradt vándornak

A Douwe Egberts is beállt a rendhagyó automatákkal előrukkoló cégek sorába, hogy egy új kampány részeként ásításért adjon kávét a megfáradt reptéri utasoknak.

 

Az egyedi működésű automaták divatjukat élik a reklámszakmában, gondoljunk csak a Pepsi lájkautomatájára, amiről nem is olyan rég írtunk. Most a Direct nevű dél-afrikai ügynökség eszelt ki valami újat a Douwe Egberts számára. A Bye Bye Red Eye nevű új kampány nagy ötlete pedig egy olyan rendhagyó automata, ami az igazán fáradt utazók számára nyújt megváltást, hiszen egy arcelemző szoftvernek köszönhetően felismeri az ásítást, és egy kávéval jutalmazza a valóban kimerült utasokat.

Fáradt embert pedig hol máshol találni többet, mint egy reptéren, ahol mindenki órákat vár arra, hogy végre elindulhasson kiválasztott úti célja felé, ezért aztán az O.R. Tambo International Airport utasait szemelték ki célközönségnek. A reptéri attrakcióról természetesen videó is készült, hiszen enélkül nem lenne teljes egy jó ambient reklám. A fogyasztók reakciói igen viccesek, pláne miután sikerült realizálniuk, hogy ez egy ügyes reklámkampány, valamint, hogy egy normál automata működésével ellentétben itt pénz helyett mindössze ásítani kell, hogy a sokszor életmentő kávéjához hozzá jusson az ember. A felismerés után sokan már nehezebben teljesítették a feltételt, mivel nemes egyszerűséggel nagy ásítás helyett széles mosoly jelent meg az arcukon.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat