Kedd esti láz

Szeretném felhívni a figyelmeteket az eddig méltatlanul kevés nyilvánosságot kapó #getdowntuesday elnevezésű budapesti táncos projektre. Mert jó.

A #getdowntuesday 38 hete, 2013 novemberében indult. A magát „magyar kulturális hip-hop mozgalomnak” tituláló projekt keretében minden héten kedden fiatal táncosok mutatják be tudásukat Budapest egy-egy ikonikus (vagy kevésbé ikonikus, de mondjuk szép) háttere előtt. Fontos kiemelnem, hogy a videókban szereplő táncosok minden esetben improvizálnak, tehát nem betanult koreográfiát láthattok, freestyle az összes. Az, hogy ki szerepel a videókban, nagy részben meghívásos alapon működik, de jelentkezni is lehet.

Az ötletgazda, Adri, a #getdowntuesday mibenlétéről:

Íme, néhány videó, ízelítőül. Mivel 38 hete töretlen a mozgalom, az összeset nem linkelném be, de itt a YouTube-csatorna.

Az első egy telefonnal készített videó volt a Bazilika előtt, ezek után csatlakozott a csapathoz aliYO underground fotós, azóta ő készíti a filmeket. A mozgalom jó úton halad, hogy egy komoly branddé váljon: megvan az ötlet, a jól csengő név, a szép, letisztult logó, felismerhető stílusjegyek; és most már #getdowntuesday márkájú termékek (sapkák és pólók) is kaphatóak.

Hip-hop, jó zenék, jó táncosok, országimázs, Budapest, minden. Figyeljetek keddenként!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat