Kék ég és a Zöld fű bolondít minket

Egyre kevesebben vannak azok, akik még nem találkoztak azokkal az óriásplakátokkal, amelyek az élet örökbecsű igazságait feszegetik. „Az élet szép”, Önök tudták?

A fű pedig zöld, az ég meg kék. Evidenciák. Mindenki tudja, felesleges mondogatni, nincs hírértéke, semmilyen információtartalma, pusztán üres frázisok. Mégis elérték vele azt, hogy az egyik legnépszerűbb reggeli rádiós műsorban is róluk beszéljenek. Ez pedig jó eredmény.Talán annak idején még a Djuice startjánál volt hasonló média hype és fejtegetés, s csak a beavatottak tudták, mi is van a színfalak mögött. Sok dolgot tehát még nem tudunk, de vannak biztos kapaszkodók. Az ATL drága dolog –még a gazdasági válság ellenére is-, egyre inkább csak a komolyabb játékosok eszköze lesz, a kicsik megpróbálnak minél olcsóbban, minél kreatívabban kitűnni. Hajrá BTL! Esetenként vírus- és gerilla módszerekkel áldoznak a márkaépítés oltárán.

Itt nagyobb, erősebb célokat kitűző branddel van dolgunk. A helyzet, hogy a kampány országos jelenlétű, biztos anyagi háttérre utal. Szinte biztos tehát, hogy a kampány mögött álló cég vagy most lép be a piacra, vagy pedig egy teljes arculatváltásra készül. Mert a jelek erre utalnak. Mert a Teaser erre (is) való. Termékbevezetésre, rebrandingre, retargetálásra. Hogy néhány hét után zengjen az ország a kövektől, amik leestek az agyunkban, hogy villogjon a fejünk fölött az ’ÁHÁÁÁ’ felirat. És mivel megfelelően nagy számú embert idegesít már a dolog, hogy kik lehetnek, mik lehetnek, a word of mouth elindult, és még hetekkel a poéngyilkolás után is ezekről fogunk beszélni. „Te gondoltad volna?”
Hát ilyen a teaser.

A megvalósítás ugyanakkor felemás. A betűtípus egy kicsit hanyag, a képi világ flegmatikusan árasztja magából az üzenetet. Ennyi pénz óriásplakátra, és ilyen puritán képi világ van mögötte? Nagyon ambivalens érzések keringenek bennem, bennünk. Mindenesetre szépen elérjük lassan a csúcspontot, a bejelentést. Valami azt súgja, akkor aznap sokan kapnak majd a fejükhöz…

De vajon ki állhat az egész mögött? Tippeket várunk!


Lukácsi Zsolt
(reklámipar)

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat