Kérem, húzódjanak félre, itt jön Cannes abszolút nyertese!

A McCann Melbourne történelmet írt. Szombaton újabb két díjat nyert a Dumb Ways to Die kisfilm. Ezekkel együtt összesen öt kategóriában tarolt, ami eddig még egyetlen kampánynak sem sikerült. 

Egy melbourne-i közlekedési vállalat felkérésére készült ez a kis kampány videó. A feladat első blikkre könnyűnek tűnik: felhívni az emberek figyelmét a körültekintőbb vasúti közlekedésre. Rohanó világunkban nem mehetünk el szó nélkül emellett, hiszen elképesztő mennyiségű ember veszti életét  nap, mint nap közlekedési balesetben, pusztán amiatt, mert figyelmetlenül közlekednek. Miként nyerhetett egy társadalmi célú reklám ennyi díjat? Hát így:

Ez a kisfilm szerencsére nem ország specifikusan lett megszerkesztve. Bárki, aki megnézi jót nevet, és az üzenet minden unalmas közhely bevetése nélkül is célba ér. S bár a videóban egy-két halálnem méltán szerepelhetne a Darwin díjasok között, itt a bizonyíték, hogy mulattatva is lehet komoly témát tálalni.

Cukiság faktor, szórakoztatás, kifigurázás, túlbagatellizálás és az elmaradhatatlan bugyuta dallam, amit még a sampon sem mos ki a fülünkből. S íme, máris kész a tökéletes társadalmi célú reklám. Az emberek megvették. Cannes-ban pedig méltán zsebelte be az öt kitűntetést!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat