Kerüld el a nemi előítéleteket! Maradj otthon!

Egy francia tévécsatorna bevezet minket a szexizmus ellen demonstráló, szexista reklámok világába. 

A France 3 nevű francia tévécsatorna megmutatta, hogyan NEM érdemes tisztelegni női fogyasztóink előtt (főleg, ha eleve többen vannak, mint férfi fogyasztóink). Az ominózus reklámban a horrorrfilmekből megszokott, természetfölöttinek ágyazó, sejtelmes zene kíséretében lassan pásztázik végig a kamera, elhagyatott lakásokon. A sütőből füst szivárog, gyermekjátékok szanaszét, egy vasaló pedig csöndben lángra lobban. A sorozat végén egy női gardróbba nyerhetünk betekintést, szomorú, fél pár cipővel, teljes elhagyatottságban. Mire már mindenkiben ott mocorog a kérdés ("Hova a fenébe tűntek a nők?"), meg is kapjuk a választ: "A France 3-at nézik".

Ezúton is köszönjük a tévécsatornának a női nembe vetett hitét. Jó tudni, hogy ha nem volnánk, hiányoznánk! Be is fejezem mindjárt ezt a cikket, mielőtt odaég a babgulyás. Egy pár Twitter reakciót azért még belinkelek:

A fenti posztban például a női jogok francia miniszterasszonya jelezte, hogy nem felétlenül tartja az egyenlőségen alapuló munkavállalás népszerűsítésére alkalmasnak, az ehhez hasonló szpotokat. A posztot Ernotte-nak címezte, a France Télévisions elnökasszonyának, amely a France 3 csatornát is birtokolja. Ernotte férje nyilván sokat panaszkodik az égett szagra, miközben felesége, ügyes-bajos dolgait intézi.

Erik Dale a reklám ellentmondásosságára hívta fel a figyelmet: Szuper szexista antiszexista reklám, nőknek. Szép munka!

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat