Kerülj másképp be - beszámoló

Képgaléria és beszámoló a ReklámKlub workshopjáról.

Vannak a „könnyed, laza hangulatúnak” ígért workshopok, és van a ReklámKlub. Persze, könnyű laza hangulatot teremteni, ha a meghívott előadók a hétköznapokban is ismerik egymást, sőt, barátok. Ennek megfelelően tényleg családias légkörben indult a ReklámKlub VIP – Kerülj másképp be kerekasztal-beszélgetése a Közhelyben. De a baráti viccelődés nem ment a szakmaiság kárára, sőt. Nagy Balázs (YKRA), Trellay Levente (Telep), Ráday Dávid (Hello Wood) és Vértes Janó (kolor) jól ismerik egymás munkásságát, és a baráti viszonynak köszönhetően a véleményüket sem rejtették véka alá.

Vértes János rögtön egy elképesztően igényes prezentációt rántott elő a kabátujjából, amin bemutatta, hogy hogyan alakult ki a kolor arculata, az első moodboardtól kezdve a mostani logóig. Dél-amerikai képek, és mind között a legfontosabb: a logót ihlető banánmatricák! Izgalmas volt egy pillanatra betekinteni abba a hosszú folyamatba, ahol a szerteágazó inspirációs forrásokból kiemelkedett a kolor brand vizuális arculata.

Persze, a kolor egy kicsit kilógott a sorból, mint azt Janó maga is megjegyezte, ugyanis "van mögötte pénz". Trellay Levi a Telep kapcsán a moodboard és a valódi lehetőségek közti különbségekről beszélt. Ez náluk végül oda vezetett, hogy a logót például ő maga festette meg, egy átdolgozott nap utáni frusztrációból. Nagy Balázs úgy látta, hogy ilyen kis vállalkozásokban "egy személyben vagy grafikus, ügyvezető igazgató - és futár".

És mégis, hogyan lehetnek sikeresek? Ráday Dávid szerint ezek "lovebrandek", amiknek jóval könnyebb a kommunikációja. A brand maga a termék, és ha szeretik az emberek, egyszerűbben eladható. Trellay szerint a történet a fontos: a brand felfogható egy sztoriként, aminek a részesei akarnak lenni a rajongók.

És ha jobban megnézzük, mind a négy márka mögött ott van egy történet, aminek a kezdetétől részesei lehettek a vásárlóik, vendégeik is. A kolor már az építkezés kezdete előtt bontóbulit tartott, és onnan végigkísérhették a bár születését a külső helyszínes bulikon a vendégek. A Telephez ugyanígy hozzátartozik az első, Gozsdu udvarbeli verzió, majd a Madách téri helység megszületése és épülése. Az YKRA a Telep pincéjéből ma már Párizs, Berlin és Tokió legfontosabb boltjaiba jutott, és sokan a kezdetektől követték ezt a folyamatot. Ugyanez igaz a Hello Woodra, akik egyre nagyszabásúbb installációkkal és alkotótáborokkal jelentkeznek. Az által, hogy valaki ezeknek a márkáknak a fogyasztójává válik, úgy érezheti, maga is részese lesz a sikertörténetnek. És a jelek szerint ez egy igazi közösségi brand ismertetőjegye, nem pedig a Facebook lájkolók száma.

A magvas gondolatok után a kikapcsolódást a bár és iamyank zenéi adták. Miközben az utaztatós, fifikás ütemek biztosították a laza hátteret a networkinghez, egyszercsak elfogytak az ülőhelyek a Közhelyben, és a bejárat előtti hamutálhoz se volt egyszerű odaférni. Ennek fényében igazán sikeresnek érezzük az estét, az előadóinknak pedig ezúton is köszönjük, hogy eljöttek. Reméljük, hogy ti is jól éreztétek magatokat, ma este pedig várunk a Kirakat bisztróban az Old Brandz Partyn.

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat