Készüljetek: mostantól mindenki kanállal az orrán fog mutatkozni

A Movember után (de még előtt), itt a Spoontember

Jótékony célokból teljesen elfogadott valamilyen extravagáns dolgot csinálni: bajuszt növeszteni, kólát tartani a melleid közt, vagy leönteni magadat jeges hidegvízzel. Ezek a kampányok általában hamar virálissá válnak kihívás jellegük miatt, aminek köszönhetően egyrészt idővel elhomályosul, vagy kikopik a valódi jelentésük, másrészt a Facebook News Feed 70%-a vödrös videókkal lesz tele.

Az új jótékonysági kampány, a Spoontember nem árul zsákbamacskát. Két összetevőjéből, a spoon-ból és a septemberből kiderül a két legfontosabb jellemzője: hogy étellel kapcsolatos és szeptemberben kap helyet, tehát csak egy hónapig tart. A feladat sem valami bonyolult: egyensúlyozz egy kanállal az orrodon, miközben lősz egy rengeteg lájkot generáló szelfit.

A Feeding America és a 360i ügynökség kezdeményezése az országos éhezésre szeretné felhívni a figyelmet, ennek megszűntetése érdekében pedig adományozni is lehet a kampány keretein belül. Az adományozók esélyt kaphatnak arra is, hogy a Times Square-en található nagy digitális plakátra is kikerüljön a #Spoontember, illetve #HungerActionMonth hashtagekkel ellátott kanalas képük. 

via Digiday

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat