Két plakáton egy arc

Valóban nem működnek kellőképpen azok a plakátok, amelyek egy időben két különböző szolgáltatást hirdetnek ugyanazzal az arccal? Koncz Zsuzsa szerint nem. 

Magyarország egyik legszeretettebb énekesnője ebből az okból távolíttatta el a köztévével vadonatúj nosztalgia csatornájuk, az M3 azon plakátjait, melyeken ő is szerepel. Koncz Zsuzsa egyrészt amiatt háborodott fel, hogy senki nem kérdezte meg tőle, szeretné-e a kérdéses óriásplakátokon látni az arcát, másrészt jelenleg a 2014. március 14-i koncertjét (ez lesz a 10. a Sportcsarnokban) népszerűsítő hirdetések is kint vannak az utcákon, ami véleménye szerint a legkevésbé sem szerencsés. Meglátása szerint az emberek csak egyszer és nem túl figyelmesen nézik meg ezeket a plakátokat, és ha az ő arcát először az M3 csatorna reklámján látják, a koncertről szóló már nem kelti fel az érdeklődésüket. Koncz Zsuzsa már el is küldte az ügyvédi felszólítást jogsértés megszüntetésére, de a csatorna szerint ők nem kaptak még semmit. Ennek ellenére gyorsan eltüntették az összes Koncz Zsuzsás plakátot.

Mások szerint, ha egy arc egyszerre több szolgáltatást reklámoz, még szerencsés is lehet, hiszen az embereknek feltűnik, hogy az illető mindenütt ott van. Ez felkelti az érdeklődésüket és jobban utána néznek a hirdetett termékeknek, többet beszélnek róluk. Ezt a véleményt osztja Aradszky László is, aki a Borsnak azt nyilatkozta: "Boldog lennék, ha találkoznék ilyen plakátokkal, mert nagyon sok közöm van a 60-as, 70-es évekhez. Valamint azt vallom: egy előadó akkor „van”, ha tévében, plakátokon, hirdetéseken szerepel, s szerintem az sem igaz, hogy az egyik plakát kioltja a másikat, éppen ellenkezőleg: erősítik egymást."

Egy, a megmaradt M3-at népszerűsítő plakátok közül, rajta Rózsa György, aki emiatt nagyon boldog mostanában:

Koncz Zsuzsa legújabb dala, a Tündérország:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat