Kiba***tt csinos vagyok!

Íme néhány cuki kislány, akik a nemes cél érdekében úgy káromkodnak, akár egy kocsis.

Érdekes módszert választott egy amerikai feminista csoport, az FCKH8 arra, hogy bemutassa mennyire nem szép dolog a szexista életszemlélet. Kampányvideójukban 6-13 éves kislányokat szólaltatnak meg, de nem a megszokott édi-bédi hangvételben. A királylányoknak öltözött gyerekek körülbelül a harmadik mondat után úgy elkezdenek káromkodni, ahogyan Magyarországon mindenki. (Nem véletlenül mondom ezt, gondoljatok csak bele, mennyire büszkék vagyunk a magyar káromkodások sokszínűségére.)

Szóval a kicsik heves anyázásba kezdenek, melyben kitérnek arra, mennyire nem fair, hogy magatehetetlen, védtelen virágszálaknak bélyegzi őket a társadalom, holott ők kiba***ttul erősek és készek a sikerre. Felteszik tehát a kérdést: Mi a felháborítóbb, az ő káromkodásuk vagy az olyan szavak, mint "egyenlőtlen bérezés" vagy "nemi erőszak".

Kitérnek például a Sarah Silverman által két hete szintén pedzegetett témára, vagyis arra, a nők kevesebb pénzt kapnak ugyanazért a munkáért, mint a férfiak. (Egészen pontosan Amerikában ez a férfiak fizetésének 78%-át jelenti. Magyarországon is hasonló a helyzet.)

Megosztják velünk azt a rémisztő adatot is, ami azt mondja, minden ötödik nőt szexuálisan zaklatnak, vagy megerőszakolnak. Végül feltűnik egy kisfiú is, szintén királylány ruhában, aki azt mondja el, milyen undi dolog, amikor azt mondjuk valakire, hogy olyan lányos. Lánynak lenni ciki?!

A kampányhoz weboldal is társul, ahol szuperebbnél szuperebb pólókat vásárolhatunk így támogatván az ügyet.

Videó:

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat