Kibékült a MAKSZ és a Kreatív - jön az M+ Lista

Még májusban balhézott össze a MAKSZ és a Kreatív az ügynökségi rangsorokon. Úgy tűnik, kiegyezés jön.

Szakít az M-Lista és a Hipnózis?Idén májusban, a Hipnózis reklámverseny díjátadója után nem sokkal kapott össze az ügynökségek teljesítményét listázó M-Lista kapcsán a Magyar Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége és a Kreatív magazin. A MAKSZ akkor a verseny transzparenciájának hiányára hivatkozva kivette annak eredményeit a listáról, mire válaszul a Kreatív, szintén az átláthatatlanságra hivatkozva úgy határozott, hogy saját listát indít. Az okok kicsit homályosak voltak, de a küzdő feleken kívül nagyjából mindenki egyetértett abban, hogy két rivális lista létezése nem igazán indokolt.

Most viszont úgy tűnik, hogy mégsem jön létre a Kreatív saját, A+ Listája, mert sikerült megállapodniuk a MAKSZ-szal. Mostantól közösen készítik el a Kreatív-MAKSZ M+ Listát, amit minden év elején fognak publikálni, az előző év szakmai díjai alapján. Íme a közlemény ami ma jelent meg a Kreatív Online-on:

A Kreatív és a MAKSZ közös listát készítA Kreatív és a MAKSZ az elmúlt időszakban külön-külön és közösen is áttekintette a hazai és külföldi reklámversenyek ismertségét és elismertségét valamint felmérte, az M-lista és a Kreatív által tavasszal bejelentett párhuzamos A+ Lista fogadatatását.

A hazai kreatívipar és reklámszakma érdeke, hogy az őt képviselő szakmai szervezetek és orgánumok együttműködve és közösen kialakított szempontrendszer mentén értékeljék az iparág sikereit és eredményeit, ezért a két fél úgy döntött, hogy az ismert MAKSZ M-lista alapján kibővítve a Kreatív saját listájába szánt szempontokkal közös Kreatív-MAKSZ M+ Listát hoznak létre.

A Kreatív-MAKSZ M+ Lista célja, hogy hiteles és teljesen transzparens módon készülő összegzést nyújtson a magyarországi ügynökségek és kampányok hazai és nemzetközi versenyeken elért éves eredményeiről.

A Kreatív-MAKSZ M+ Listát miden naptári év elején, január-februárban publikáljuk az előző naptári évben kiosztott, a listán szereplő szakmai díjak beszámításával.

A Kreatív-MAKSZ M+ Lista adott évre vonatkozó szempontrendszerét és pontszámítását a naptári évek elején hozzuk nyilvánosságra. A 2015-ös M+ lista már több újítást fog tartalmazni, melynek részleteit a 2014-es lista közzétételekor ismertetünk.

A Kreatív-MAKSZ közös 2014-es M+ Listája a LolliPoP és az SMBP versenyeken elért eredményekkel módosul. (Súlyok: LolliPoP – 50, SMBP – 30).

Minden irónia nélkül nagy megkönnyebbülés ez minden érintett számára. A figyelmünket persze nem kerülte el, hogy a közleményben nem említik a Hipnózist. Kérdésünkre Szigeti Péter, a Kreatívot kiadó Professional Publishing Hungary tartalomfejlesztési vezetője elmondta: "A megállapodás értelmében a Hipnózis a következő évben, tehát 2015-től visszakerül a listára, a jövő évi Hipnózis eredményei tehát beszámítanak már majd az M+ Listába. A verseny zsűrizésébe pedig bevezetjük a MAKSZ és egyéb szakmai szereplők által javasolt korrekciókat." 

Nem maradt más, mint hogy egy úgynevezett animált giffel kívánjunk gyümölcsöző együttműködést a szakma nagyágyúinak:

via Kreatív Online

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat