Kiégtél? Rajzolj koponyákat!

Legalábbis Noah Scalin úgy lett úrrá motivációja elvesztésén, hogy egy éven át minden nap koponyákat alkotott. Most pedig még könyv is készülhet a morbid projektből.

Érezted már, hogy kész, itt a vége, és soha többet nem tudsz ceruzát a kezedbe venni? Vagy akár csak egy sort is leírni? Az alkotói válság hosszú távon egyetlen kreatívot sem kerül el. (Akik figyelmesen követik a posztjainkat, rájöhettek már, hogy minket sem kímél a jelenség. Haha.) 

Noah Scalin is ezzel szembesült 2007-ben, és egyedi megoldást talált a problémára: elhatározta, hogy minden nap készít egy koponyát. Elsőként a fent láthatót, amit egy egyszerű narancssárga papírból vágott ki. Innentől pedig nem volt megállás, és 364 további mű készült el úgy, hogy szinte alig használta kétszer ugyanazt a technikát. A blogból pedig elég hamar jelenség lett, és most már a hetedik évében tart a projekt, amit vendégszerkesztők visznek tovább. Részben ennek örömére is elindítottak egy Kickstarter-kampányt, hogy az első év terméseit egy albumban összegyűjtve is kiadhassák:

A tanulság: ha megakadnál, kezdj el egy nagyon egyszerű koncepciót következetesen végigvinni. 

(Via Urbanplayer)

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat