Kinyílott a pitypang. Megírom.

Egy nonprofit kanadai vállalat gigantikus növénycsodákkal népszerűsíti a kertészetet és a zöldségekkel, virágokkal való bíbelődést. 

A kertészkedés nem csak jó hobbi, hanem környezettudatos tevékenység is lehet. Nem árt ugyanis néha belegondolni abba, hogy a növények termelik a számunkra nélkülözhetetlen oxigént. Ideje meghálálnunk, nem? A kanadai Mosaïcultures Internationales de Montréal (MIM) szervezet tagjai osztják ezt a nézetet. Ezért célul tűzték ki maguk elé, hogy népszerűsítsék a növénynevelés módjait, illetve magát a kertkultúrát.

Projektjeik nem értelmetlen látványosságok, hanem egy komoly kulturális üzenet hordozói. A hatalmas méreteket öltő növényszobrok a kétezres évek városi és vidéki tájainak jellegzetességeit elevenítik meg. A kertészeti installációk a gondos kezek között néhány drót, háló vagy bádoglemez segítségével komplett történeteket képesek elmesélni. Látható köztük bégető bárány, Morzsa kutya, a vadakat terelő juhász, Bambi faterja, néhány gorilla és panda, jó pár felhőkarcoló, "növényfestmények", öntöző kannából hajtogatott bagoly és Olmek, az aztékok királya.

A legújabb növényszobrokat a csapat mindig egy új "növény expo"-n mutatja be a világ valamely táján. Tavaly például Pekingben. (Onnan van a panda.) 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat