Kinyomtatni az internetet

Poszt címen indít új hetilapot a Lapcom szeptembertől. Az online anyagokat után-közlő újság főszerkesztője az ex-origós Weyer Balázs lesz.

Emlékszem, amikor először jelentek meg cikkeim online, anyukám szépen kinyomtatta őket, hogy internet nélkül élő barátnőinek is eldicsekedhessen velük. Aztán gondolom valahol az általános iskolás rajzpályázatok termékei mellett végezték. Weyer Balázs és a Lapcom a jelek szerint az egész magyar online újságíró-társadalom anyukái lesznek szeptembertől. Új hetilapjuk ugyanis azoknak gyűjti össze nyomtatott formában az online tartalmakat, „akik nem életvitelszerűen interneteznek, nem online hírfogyasztók, nyomasztja őket a hatalmas tartalomkínálat, illetve jobban szeretnek papíron olvasni”, írja a Kreatív Online.

 

Hogy honnan fognak szemezgetni? Induláskor a szinte egyértelmű Index, Origo, 444.hu szentháromság mellett a Ténytár, a Mandíner, a Portfólió, az Átlátszó, a Cink, a Hír24 és a Kreatív Online cikkei jelennek majd meg, de szándékukban áll blogokkal bővíteni a merítést. Saját tartalommal is készülnek, elsősorban interjúkkal, táblázatokkal, infógrafikákkal, és, micsoda meglepetés, szerkesztői beköszöntőkkel!

 

"A lapot kísérletnek szánjuk, nem vagyunk amatőrök, hogy azt hinnénk, hogy biztos siker. Megpróbáljuk, ha megy megy, ha nem nem, őszintén végiggondoltuk a kockázatokat, de mi nyilván bízunk benne, hogy menni fog, különben nem csinálnánk. Ebben épp az az innovatív, hogy viszonylag kis költséggel, újszerű üzleti modellben működik és új közönséghez juttatja el a magyar újságírás élvonalát. Van rá nemzetközi buzzword is, az minden újdonsághoz kell, ezt curated content-nek, azaz kurátori tartalomnak hívják, ahol a szerkesztői szerep inkább ahhoz hasonlít, mint egy kiállítás kurátoráé vagy egy válogatáslemez összeállítójáé" – mondta Weyer a Kreatív Online-nak.

 

Weyer és a Lapcom a curated contenttel jól érzett rá egy lassan hároméves trendre. Mivel már minden Tumblr-en képeket reblogoló magyar tinédzser is kontent kurátornak érzi magát, tökéletesen időszerű ezt a prémium életérzést azokkal is megismertetni, akik a Tumblr-ről kizárólag a HVG techrovatából értesültek. Ők az újságot a hagyományos terjesztési csatornákon tudják majd megvásárolni, 495 forintos áron. Előfizetéssel természetesen olcsóbb lesz.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat