Kisebb-nagyobb változtatások Twitterék környékén

Változhat a karakterlimit és egy új funkció is megjelenik a közeljövőben.

Furcsa, hogy most nem egy újabb, világmegváltó Facebook fejlesztésről kapunk hírt, hanem egy másik social media óriás tervez változtatni a szerkezetén.

Az első és az egyik legmeghatározóbb Twitter-újítás az lesz, amit már többször is megszellőztettek, és ami igencsak megosztja a közönséget: elhagyják a 140 karakteres limitet a posztokban. Ugye ez azért furcsa, mert az oldal livefeed jellegéhez szervesen ragaszkodnak a rövid posztok, sőt egyenesen művészeti ággá fejlődött az, hogyan sűrítsünk két sorba egy igazán erős tartalmat.

Jack Dorsey-ék viszont nem aprózzák el, ugyanis a limitet

10.000 karakterre bővítenék.

A posztok előnézetei ugyanúgy csak 140 karakterből állnának, de a hosszabbaknál jelezni fogják, hogy itt bizony több van. A változásokat az első negyedben tervezik bemutatni.

A másik újítás inkább a Twitter-marketinget érinti. A Promoted Tweets után, most itt vannak a Conversational ads-ek. Ennek az a lényege, hogy ha szembe jön velünk egy hirdetés, akkor azon belül a lá call-to-action felkínálnak néhány előremegírt, promóciós tweetet, amit ha szeretnék, módosítással vagy anélkül posztolhatunk a falunkra. Ez elsősorban azért jó, mert így az organikus elérések aránya feljebb kúszhat a fizetettel szemben. 

via Adweek, BI

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat